Nagyvilág

Homofób szélsőjobbost választottak nagykövetnek a meleg republikánusok

Az amerikai Rebulikánus Párt hivatalos melegtagozata, a Log Cabin Republicans (LCR) még 1977-ben alakult, és ma a legnagyobb olyan politikai szervezet az USA-ban, ami a konzervatív LMBTQ embereket képviseli.

Tavaly részt vettek az amerikai konzervatív aktivisták és politikusok éves konferenciáján (CPAC), ahol tetszett nekik Orbán Viktor beszéde – leszámítva azt a részt, ahol a magyar miniszterelnök kizárta őket a házasságból. Ami a működésüket illeti, a párt irányvonalának megfelelően vehemensen támadják az ország közlekedési miniszterét, a nyíltan meleg Pete Buttigieg-ot, hiszen ha ők csinálják, őket nem vádolhatják homofóbiával. Emellett ápolják a kapcsolataikat, nemrég a republikánus politikus, a nyíltan meleg Richard Grenell, a Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság egykori vezetője és volt nagykövet tette náluk tiszteletét.

Annak idején kampányoltak Donald Trump újraválasztásáért a first lady Melania Trumppal, és a volt elnökért még pride felvonulást is szerveztek, ami azonban kínos kudarcba fulladt.

Hasonlóan kínosra sikerült most az a választásuk, amivel a nyíltan homofób, szélsőjobboldali trollt, Isabella Riley Moodyt sikerült egyik nagykövetüknek megtenniük. Alig egy hónapja hét nagykövetet kértek fel szószólójuknak, és még maga Moody is röhögve írta, hogy heteró, homofób szélsőjobboldaliként csak azért vállalta el, hogy ezzel is “bosszantsa a balosokat”. Nem is fogta vissza magát, és nem is változtatott eddigi stílusán. Amerikai hősöknek nevezett olyan fiatalokat, akik tönkretettek egy szivárványzebrát, és nem érti, a konzervatív tábornak miért kell elfogadnia a homoszexualitást, amit eleve nem tart természetesnek. A legnagyobb felháborodást azonban az okozta, amikor egy meleg politikai szervezet képviselőjeként azt találta mondani, hogy hányni tudna a melegektől.

A szélsőjobboldali összeesküvés-elméletekben hívő Stew Petersszel beszélgetett Moody, és szóba kerültek a jobboldali melegek. Moody szerint a republikánusok meleg fiókszervezete “a b.ziságot reklámozza” és ezt undorítónak tartja.

„Felszólalhattam a homoszexualitás ellen a jobboldali mozgalomban, és ennek ellenére maradtak barátságaim ilyen értelemben. Amit nem helyeslek, az az, amit csinálnak, ezt világossá akarom tenni. De egyetértek veled, ez nehéz. Trump támogatója vagyok, de néha… Ezek az ellentmondások ebben az egész Log Cabin-t támogató dologban, ez tényleg csak undorít és hánynom kell tőle”.

A Queerty szúrta ki, hogy ezek után Moody csendben lekerült a hivatalos honlapról a nagyköveteket közül, de ezt sehol sem kommunikálták és egyelőre az újságírói megkeresésekre sem reagáltak.

 

 

 

​​

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin