Nagyvilág

Megverték az orosz rendőrök egy meleg parti vendégeit

A klubból kirángattak egy embert és megverték. Fotó: Osztorozsno, Novosztyi; Telegram

Oroszországban tovább folytatódik az LMBTQ közösség üldözése: miután szélsőségesnek nyilvánították a „nemzetközi LMBTQ mozgalmat” az országban, hatóságok lépnek fel az állampolgárok ellen.

Tula városában, Moszkvától mintegy 180 kilométerre délre, a rendőrség rajtaütött egy klubon, ahol a „szeretet, nyitottság és szexualitás” tematikájában tartottak partit. A résztvevőket LMBTQ propaganda terjesztésével vádolták meg, volt, akit kihurcoltak a hóba és megvertek – írja a The Telegraph orosz forrásokra hivatkozva.

Az OVD-Info emberi jogi szervezet szerint a rendőrök a padlóra kényszerítették a klubban tartózkodókat, lefényképezték, megverték őket és azzal fenyegetőztek, hogy elviszik őket katonának az ukrajnai háborúba.

A partin részt vevők közül kilenc „különösen femininnek” leírt férfit bevittek a rendőrségre és vádat emeltek ellenük LMBTQ propaganda terjesztése miatt.

Az egyik résztvevő azt nyilatkozta az ellenzéki médiának, hogy a hajánál fogva ragadták meg és arra kényszerítették, énekelje el a Tula régió himnuszát. Még jobban megverték volna, ha nem tudja a szöveget.

Oroszországban az utóbbi hónapokban egyre gyakoribbak a hasonló esetek. A rendőrség razziázik a szórakozóhelyeken, de már egyszerű járókelőket is letartóztatnak szivárványos fülbevaló viseléséért is, mivel „szélsőséges” mozgalom jelképének tekintik a hatóságok.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin