Lifestyle

Megtartják Anglia első muszlim pride felvonulását

Az Imaan nevű jótékonysági szervezet támogatásával kerül megrendezésre az Egyesült Királyság legelső pride felvonulása a helyi muszlim LMBTQ közösség számára.

 

 

A rendezvényt a tervek szerint Londonban tartják 2020 tavaszán, ha sikeresen összegyűlik rá a megálmodott 5 ezer font. Az Imaan szóvivője fontosnak tartja a pride felvonulással felhívni rá a figyelmet, hogy az emberek lehetnek egyszerre az LMBTQ és a muszlim közösség tagjai is – írja a Pink News.

„Az LMBTQ muszlimok sokszor a homofóbia és az iszlamofóbia kereszttüzében találják magukat. Ezért szeretnénk egy elfogadó és biztonságos helyet, ahol az emberek úgy érezhetik, hogy nem kell választaniuk identitásaik közül, és egyszerre lehetnek az LMBTQ és a muszlim közösség tagjai anélkül, hogy ezért támadás érné őket. […] Ez a felvonulás egész Angliában biztonságos helyet nyújt majd az LMBTQ muszlimok számára, ahol egy percig sem kell bocsánatot kérniük, és szégyellniük azt, akik”

– nyilatkozta az Imaan szóvivője.

Az Imaan úgy tervezi, hogy a rendezvényre önkénteseket szervez, akik biztosítják a felvonulás biztonságát, és minél több LMBTQ és muszlim szervezettel szeretnének együtt dolgozni a felvonulás megvalósítása érdekében.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin