Hírek

Megszületett az első ítélet a londoni leszbikus pár támadásában

A nyáron történt londoni esetről, amelynek áldozata egy leszbikus pár, végre megszületett az első ítélet, bár kezdetben úgy tűnt, az elkövetőket óvadék ellenében elengedik. Most azonban a támadók, pontosabban a 15-17 éves fiúk bűnösnek vallották magukat.

 

A pár a támadás után.

 

A bíróság végül úgy határozott, hogy homofóbia állt a gyűlölet-bűncselekmény hátterében, amelyet a huszonnyolc éves Melania Geymonat és barátnője, Christine Hannigan ellen követtek el egy londoni autóbuszon. A kiskorú elkövetők megjegyzéseket tettek a leszbikus párra, amelynek középpontjában a két nő szexuális orientációja állt, majd a fiatalok egyenesen a tettlegességig mentek, és véresen, több sebbel hagyták magára az áldozatokat, akiket azonnal kórházba kellett szállítani – írja a Bishop’s Stortford Independent.

Három fiú, egy tizenöt, egy tizenhat és egy tizenhét éves beismerte, hogy május végén megsértették a közrendet, ezzel bűnösnek vallva magukat. A legidősebb támadó azonban vitatta azt a javaslatot a bíróság részéről, hogy a támadásban szerepet játszott volna a nők szexuális irányultsága.

A november végén tartott tárgyaláson Susan Williams, kerületi bíró viszont a következőképpen nyilatkozott:

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy az esetet az ellenségeskedés szülte. Mégis meg kellett bizonyosodnom arról, hogy az ellenségeskedés valódi oka az volt, hogy Miss Hannigan és Miss Geymonat leszbikus. Más szóval, biztosan tudnom kell, hogy valóban azért támadták meg őket, mert azok, akik. Mostanra rá kellett jönnöm, hogy pontosan ez az, amit tettek.”

Williams egy négyhónapos rehabilitációs rendeletet szabott ki a tizenhét éves fiúra, valamint egy húszórás közösségi szolgálat elvégzését, és egy kéthetes kijárási tilalmat.

A támadás másik két résztvevőjének tárgyalása még várat magára, de december végén arra is sor kerül. A tizenhat éves fiú bűnösnek vallotta magát egy mobiltelefon ellopása miatt, és a tizenöt éves támadó pedig hasonlóan cselekedett az ellopott bankkártya ügyében. A negyedik tinédzser ellen bizonyíték hiányában ejtették a vádakat.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin