Hírek

Megrendezték London első transznemű divatbemutatóját

A helyi városháza szolgált London első transznemű divatbemutatójának helyszínéül, ahol transznemű és gendersemleges modellek álltak reflektorfényben.

 

 

A LIFE névre keresztelt rendezvény megálmodója az énekes és transz-aktivista, Mzz Kimberley volt, míg a házigazda szerepét Sabah Choudrey, transznemű muszlim aktivista kapta. A LIFE célja, hogy felhívja a figyelmet egy jóléti és szexuális egészségügyi szolgáltatásra, amit transznemű emberek, párjaik és barátaik vehetnek igénybe – számol be róla a Pink News.

A modellek között felsorakozott a transznemű író Juno Dawson, Jamie Windust, aki a gendersemleges útlevelekért harcolt, a fekete transznemű filmrendező Cambell X és Ebony Rose Dark drag queen is.

A divatbemutató résztvevői úgy látják, ez a rendezvény tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy az LMBTQ közösségen belül és az egész világon felhívják a figyelmet a transznemű és a gendersemleges emberekre, hiszen a sajtóban és a médiában sokszor negatív fényben tüntetik fel őket.

A modellek egytől egyig Tamar Wilde divattervező ruháit viselték, amelyeket a Wandsworth Oasis, az 1989-ben alakult HIV-szervezet támogatott. A LIFE segítségével szeretnék felhívni a figyelmet a transznemű emberek mentális egészségére, és arra, mennyire fontos, hogy az általuk választott neveken szólítsuk őket.

 

Transznemű modellek: Jess Rose, Danielle Shirley és Morgan M Page

 

 

Interszexuális és transznemű modell, Roshaante

 

 

Transznemű író, Juno Dawson

 

 

Transznemű modell, Kamari Romeo

 

 

Ebony Rose Dark, drag queen

 

 

Victoria Gigante és Tyler Luke

 

 

Gendersemleges aktivista, Owl

 

Fotók: Henry T Art

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin