Hírek

Megrázó fotó: Újra meleg férfit gyilkolt az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam, más néven Iraki és Levantei Iszlám Állam vagy Iraki és Szíriai Iszlám Állam (angol rövidítéssel ISIS) egy dzsihádista csoport. Magát kalifátusnak kikiáltva a világ minden muszlimja fölött vallási fennhatóságot követel, és a világ muszlimok által lakott régióinak jelentős részét közvetlen politikai fennhatósága alatt kívánja egyesíteni a Levante térségből kiindulva (ez magában foglalja Jordániát, Izraelt, Palesztinát, Libanont, Ciprust és Törökország déli részét). A csoportot hivatalosan terroristaszervezetnek minősítette az ENSZ Biztonsági Tanácsa, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada, Indonézia és Szaúd-Arábia, emellett a nyugati és más médiumokban is széles körben terrorista szervezetként említik.

Nem véletlenül. Az elmúlt másfél évben az ISIS kizárólag rémtetteivel került be a nemzetközi hírekbe. Gátlás nélkül gyilkolnak muszlimokat és nem muszlimokat egyaránt. Mindenkit, aki nem az általuk elvárt módon éli életét. E csoportba tartoznak az LMBTQ-emberek is és ezért kellett meghalnia pár nappal ezelőtt egy homoszexuálisnak ítélt férfinak.

ISIS

A kivégzésről kevés képanyag áll rendelkezésre. Amit tudni lehet, hogy a eltakart szemű, hátrakötözött kezű férfit kivitték egy mezőre az egykor Szíriához tartozó Homsz várostól nem messze.

Az áldozatot körülbelül tucatnyi, katonai ruhát viselő férfi vette körül és futásra kényszerítették, majd az így gyakorlatilag vakon rohanó szerencsétlent elkezdték kővel hajigálni amíg ki nem oltották az életét.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin