Nagyvilág

Megpróbálták meggyilkolni Pakisztán első transznemű hírolvasóját

Éppen csak megmenekült egy fegyveres támadás elől Pakisztán első transznemű hírolvasója. Marvia Malikra helyi idő szerint péntek hajnalban nyitott tüzet két ismeretlen elkövető.

Malik 2018-ban lett az ázsiai ország első transznemű televíziós hírbemondója, miután megjelent a Kohenoor News egyik adásában. Felbukkanása akkor heves vitát váltott ki a pakisztáni közvéleményben. Munkája mellett Malik az LMBTQ+ jogi aktivistaként is tevékenykedik.

A mostani támadást megelőzően állítólag több fenyegető telefonhívást is kapott. Miután hazatért egy közeli gyógyszertárból, épphogy elkerülte a két támadó lövéseit, akik után azóta is nyomoznak.

A támadást követően Malik azt mondta a rendőrségnek, hogy aktivizmusa volt a gyilkossági kísérlet fő indítéka. Azóta saját biztonsága érdekében elköltözött Lahorból.

A Kohenoor TV-ben való szereplése előtt Malik azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy divatbemutatón ő volt az első transznemű modell. Miután áttért a televíziós munkára, Malik a Reutersnek elmondta, hogy meglepően sok támogatást kapott a nézőktől.

 

Transznemű nő írt történelmet az ENSZ-ben a pakisztáni delegáció tagjaként

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin