Lifestyle

Meglepően sok hetero szexelt már azonos nemű partnerrel

Az Egyesült Államokban készített felmérés szerint nem kevés olyan hetero férfi és nő van, akik életük során szexeltek már azonos nemű partnerrel. 

A felmérést a Betegségmegelőzési és -Ellenőrzési Központ végezte el, közel 10 000 ember megkeresésével, akik különböző etnikai csoportokból, társadalmi osztályokból és földrajzi régiókból kerültek ki. A tanulmány a 2011 és 2013 között készített Nemzeti Családnövekedési Felmérés adatait használta fel a statisztikák elkészítéséhez.

Az adatok alapján „a szexuális vonzódás és a szexuális orientáció szorosan , de nem kizárólagosan befolyásolja a a szexuális viselkedést.” A tanulmány szerint a heteroszexuális nők 12,6, míg a hetero férfiak 2,8%-a lépett valaha szexuális kapcsolatba azonos nemű emberekkel. Mindendt egybevéve a nők 17,4%-a, a férfiaknak pedig 6,2%-a nyilatkozott úgy, hogy volt már dolga azonos nemű partnerrel. Ezekből az adatokból valószínűleg az is kitűnik, hogy a nők általában nyitottabbak ebben a kérdésben.

A „másik oldal” eredményei nem meglepők, viszont a nők és férfiak közötti különbségek itt is érdekesek: a magukat leszbikusnak valló nők 89.7%-ának volt élete során valamilyen szexuális jellegű kapcsolat eltérő nemű partnerrel – ezzel szemben a meleg férfiak „csak” 67,9%-a szexelt valaha nővel. Ezek a számok természetesen azt mutatják, hogy az identitáskeresést általában a heteronormativitás határozza meg.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin