Lifestyle

Megható levélben kért bocsánatot egy anya, amiért hisztérikusan reagált fia coming outjára

 

Ezt a bizonyos kézzel írt levelet Marie Abboud a legkisebb fiának szánta. A Sydney-ben élő Patrick újságíró és tévés (aki többek között a Bohém rapszódia kapcsán Rami Malekkel is készített interjút) az idei helyi pride, a Mardi Gras kezdeményezésére osztotta meg édesanyjával a saját történetüket.

Az arab felmenőkkel bíró Patrick számára nem lehetett könnyű ezeket a sorokat olvasni. Olyan szigorú családban nőtt fel, ahol a melegség egyszerűen elképzelhetetlen volt, így évekig ő maga sem volt tisztában a saját valódi érzéseivel. A szigorú neveltetésen túl mind libanoni anyja, mind palesztin apja hazájában törvény tiltja ráadásul a homoszexualitást. Nem csoda, hogy Patrick saját maga előtt is tagadta a saját szexualitását. Erről az időszakról a news.com.au hírportálnak mesélt:

„A coming out számomra élet-halál kérdése volt. Nálunk a család jelent mindent, a családom nélkül úgy éreztem volna, hogy meghaltam belül. Választanom kellett önmagam és a családom között. Tudtam, az előbújással azt kockáztatom, hogy elveszítem a családomat. A családom nélkül azonban nem tudtam volna élni, ezért sokáig nem mertem coming outolni. Sokáig barátnőm volt, és próbáltam imádkozni, hogy múljon el ez az egész. Ez a helyzet évekig eltartott.”

Végül az előbújására nem volt ráhatása: egy véletlen folytán a családja megtudta azt a titkot, amit olyan sokáig próbált elrejteni előlük. Ezzel pedig minden megváltozott. A család kimondottan rosszul fogadta, hogy Patrick meleg, szinte megszűnt létezni számukra. Ha a lakásban belépett egy helyiségbe, az apja szó nélkül felállt és kiment onnan. Az anyja hisztérikus jeleneteket rendezett. Patrick úgy érezte, mintha haldokolna. Végül a család és a saját érdekében külföldre költözött és mindannyiuk számára egy hosszú, gyötrődő időszak kezdődött.

Amikor évekkel később Patrick visszatért Ausztráliába, elkezdte újraépíteni az érzelmi kötelékeket. Mostanra nem csak őt és a párját fogadják el a családban, de az LMBTQ közösségért végzett munkájára is büszkék. Ezért is örült, amikor édesanyja beleegyezett abba, hogy részt vegyenek a helyi pride kezdeményezésében és megosszák saját történetüket.

„Ez egy hatalmas dolog anyutól. Magánügyekben nagyon tartózkodó, és számára a családi dolgoknak a négy fal között a helye. Látni azt, amit nekem címzett és hogy ezt meg akarja osztani a nyilvánossággal, ettől iszonyúan sírtam. Annyira tele van most a szívem. A támogatása szó szerint az életemet mentette meg. Olyan sokan vannak, akiknek tudniuk kell, hogy minden körülmény ellenére vannak, akik támogatják és szeretik őket.”

 

Marie Abboud a fiával, Patrick-kal

 

Marie levele Patricknak

 

Drága kisfiam, Pat,

Bár már nem annyira vagy kisfiú, hanem egy gyönyörű felnőtt férfi (de számomra a családunk legfiatalabb tagjaként mindig az én kisfiam leszel.)

Amikor előbújtál és elmondtad nekem, hogy meleg vagy, hisztérikusan fogadtam, mert akkor még nem értettem meg ez. Azt gondoltam, te döntöddél úgy, hogy ilyen legyél. Nem voltak ismereteim az egészről, és az emberek azt mondták, ez szégyen a mi közösségünkben és a társadalom sem fogadja el.

Nagyon sokáig kínlódtam belül, de elkezdtem kutatni, tanulni és beszélgetni szakemberekkel minderről, amíg megértettem azt, ami meg kellett értenem: hogy a melegnek lenni nem választás kérdése, hogy ők Isten gyönyörű teremtményei, és hogy nem szabadna léteznie a velük szembeni diszkriminációnak.

Sőt, miután találkoztam a gyönyörű társaddal, és néhány meleg és leszbikus barátoddal, arra is rájöttem, hogy jobban törődnek és figyelnek másokra, mint a legtöbben. Szeretlek téged, a társadat, a barátaidat, és ahogy mindig törődtök egymással. Olyanok vagytok, akár egy család, és számunkra ez jelent mindent.

A kormánynak fel kell hagyni a diszkriminációval. Mind egyenlőek vagyunk és mindannyian megérdemeljük, hogy egyformán bánjanak velünk. Küzdeni fogok ezért tovább, érted, a szerető társadért, és a csodálatos barátaidért, hogy azzal a tisztelettel bánjanak veletek, amit mindannyian megérdemeltek.

Nagyon büszke vagyok rád. Büszkeséggel tölt el, ahogy látom, járod a saját utadat, látni az önbecsülésedet és a mások iránti együttérzésedet. Olyan sok mindenki mással törődsz és olyan sokat adsz. Mindent, amit teszel, a mások iránti odaadással teszel, és megteszel mindent, hogy másoknak jobb élete legyen. Ez pedig boldoggá és büszkévé tesz engem. Ragyogsz az elért eredményeidtől, és nagyon szép vagy a tévében!

Fiam, a szívem és a tudatom mindig nyitva lesz azokra a jogokra, amiket megérdemelsz emberként. Remélem, dolgozunk tovább együtt azon, hogy béke és igazság legyen ezen a földön.

Mindig támogatni foglak, amikor csak szükséged van rám, és mindig támogatni fogom az LMBTQ közösséget.

A szeretet a legnagyobb erő mind közül, és nem számít, mi történik, hogy ki mint mond, én nagyon szeretlek. A szeretet vezet minket.

Maradj erős, mosolyogj továbbra is, és járj emelt fővel.

Szeretlek, anyu

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin