Hírek

Megfosztották katolikus címétől az iskolát, mely nem bocsátotta el meleg tanárát

Számtalan hír kering arról, hogy egyes iskolák vallási okokból válnak meg LMBTQ tanáraiktól, alkalmazottaiktól, ám most kivételesen egy iskola a sarkára állt, és nemet mondott „kötelességére”.

Maga az érsekség szólította fel az indianapolisi Brebeuf Jezsuita előkészítő iskolát, hogy váljon meg tanárától, amiért az azonos nemű társsal él párkapcsolatban. Ezt a kérést azonban az iskola udvariasan elutasította, megfosztva ezzel magát a katolikus címtől – számol be róla a Pride.

 

 

Az érsekség azzal indokolta kérését, hogy a katolikus egyház tanítása szerint, mely kihat az iskolai oktatásra, valamint az oktatásban résztvevők szervezeti és otthoni magatartására is, a homoszexuális viselkedés Isten tanítása ellen van. Mivel az iskola nem értett egyet ezzel a kijelentéssel, és nem bocsájtotta el tanárát, elvesztette katolikus mivoltát az érsekség által.

Sajnálatos módon a Brebeuf Jezsuita előkészítő iskola szabad akaratából döntött úgy, hogy nem áll szándékában követni a katolikus egyház tanait, melyeket diákjainak kell átadnia” – adta ki a nyilatkozatot az érsekség, kitérve arra is, hogy az iskola többé nem tartozik a katolikus intézmények közé.

Az érsekség döntésétől függetlenül az iskola úgy érzi, továbbra is katolikus szellemiségben taníthatja diákjait, és közben LMBTQ alkalmazottaitól sem kell megválnia.

hirdetés
Previous post

Újra összeállt a tűsarkúban nyomuló Kazaky – Itt az új videoklip

Next post

Nagy és szexi – pont, ahogy szeretjük, avagy Pride Berlinben