Nagyvilág

Megerőszakoltak és felgyújtottak egy leszbikus házaspárt

Több évnyi jogi csatározás után mondott ítéletet a dél-afrikai bíróság négy ember felett, akiket egy leszbikus házaspár, Joey van Niekerk és Anisha van Niekerk brutális meggyilkolásával vádoltak.

A 32 és 30 éves pár eltűnését 2017 decemberében jelentették be, miután december tizedikén Joey édesapjának temetésére indultak, de soha nem értek oda. A holttestek maradványára hat nappal később találtak rá és az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy mindkét nőt megerőszakolták, meggyilkolták, majd testüket savval lelocsolva felgyújtották.

 

Joey és Anisha | Facebook

 

A bíróság négy, 21 és 39 év közötti embert ítélt életfogytiglani börtönbüntetésre. A gyilkosságot kitervelő, ötödik elkövető az előzetes letartóztatás során öngyilkos lett a börtönben. Joey testvére az ítélethirdetést követően a sajtónak elmondta, hogy családjaik élete pokol volt az elmúlt három évben. „Örülök, hogy az elkövetők megfizetnek azért, amit tettek.

A kegyetlen gyilkosság indítéka az volt, hogy az elkövetők egy telket béreltek a pártól, amelyet nem akartak és nem tudtak tovább fizetni. Így elhitették Anisháékkal, hogy meg akarják venni a birtokot. Hamis szerződést írtak és magukhoz csalták őket. A gyilkosságra a szerződés aláírását követően került sor.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin