Hírek

Még a meleg világversenyen is Orbán Viktorról kérdezik a magyar indulót

Most szombaton tartják az egy hetes világverseny döntőjét a dél-afrikai Fokvárosban, ahol kiderül, ki lesz a Mr Gay World cím birtokosa. Az ember azt gondolná, ez az utolsó hely, ahol a magyar miniszterelnök felbukkanhat, pedig a zsűri pont rá volt kíváncsi.

Hazánkat Pusztai Olivér, a Mr. Gay Hungary győztese képviseli – Magyarország a verseny történetében először van jelen a résztvevő 24 ország között –, és a véghajrában rendesen megizzasztják az indulókat. Egy átlagos nap extrém zsúfolt az indulók számára, egymást érik a tévéinterjúk, jótékonysági akciók, írásbeli tesztek, színpadi próbák a döntőre – a szervezett programok rendszerint éjfélig tartanak és hajnali 5 körül már indul a következő nap.

Pusztai Olivér az Instagramon rendszeresen megoszt rövid összefoglalókat a versenyről (érdemes követni ITT), és meglepő fordulatot árult el nekünk. A verseny zsűrije előtt minden indulónak egy személyes interjú keretében kell prezentálnia saját LMBT kampányát, és a szervezők mindent elkövetnek, hogy az interjúalanyokat kizökkentsék a komfortzónájukból.

Talán ez lehetett az oka, hogy Pusztai Olivért a magyar miniszerelnökről és a migráció kérdésköréről kezdték faggatni. Bár lett volna lehetőség mosolyogva elhárítani a kérdést, Olivér úgy érezte, ebbe bele kell állnia – elmondta, hogy személy szerint egyáltalán nem ért egyet azzal a móddal, ahogy itthon a menekültek helyzetét kezelik. Kiemelte, hogy szinte a világ minden országa befogadta az 1956-ban elmenekülő százezreket, ezért Magyarországnak a történelmi tapasztalatok birtokában humánusabban kellene eljárnia. A szervezők értékelték, hogy Olivér nem hárította a kényes kérdést, és az interjú végén már magyarul kellett tanítani a zsűritagokat.

 

 

Érdekesség, hogy kiderült, a verseny szervezői kifejezetten szeretik a magyarokat, és korábbi jó tapasztalataikra Olivér csak ráerősített. A feszített tempójú egy hetes programon mindenhová Olivér érkezik elsőként, a feladatokat megbízhatóan, határidőre, szinte már németes precizitással végzi – ami miatt nevetve mesélte, a többi versenyző egyenesen strébernek tartja. Egy ekkora verseny azonban a kultúrák találkozása is egyben – a határidőket a sztereotípiák szerint legendásan hozzávetőlegesen kezelik a mediterrán és a latin-amerikai térségekben, és egy-egy notórius késő versenyző miatt a szervezők viccesen közölték, hogy jövőre csak magyar indulókkal szeretnének dolgozni.

A Mr Gay World világverseny döntőjét május 4-én este tartják, így már csak ma éjfélig lehet szavazni az indulókra.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin