Életmód

Elindult a szavazás a Mr Gay World világverseny indulóira

Most vasárnap, április 28-án kezdődött az idei Mr Gay World világverseny a dél-afrikai Fokvárosban. A verseny történetében először képviseli hazánkat magyar induló Pusztai Olivér személyében.

 

 

Miután tavaly megnyerte az itthon tíz év után újra megrendezett Mr. Gay Hungary versenyt, Olivér képviselheti hazánkat a világversenyen, melynek döntője május 4-én, szombaton lesz Fokvárosban.

Az indulókra mától a közönség is szavazhat online formában a verseny hivatalos honlapján. Az így gyűjtött szavazatok beszámítanak a végső pontszámba, így mi ezzel tudjuk támogatni Olivért. A világ minden tájáról érkező 24 indulóra naponta akár 10 alkalommal is lehet szavazni, maga a szavazás pedig május 3-án zárul 24:00-kor.

 

 

 

Érdekesség, hogy hiába kis ország vagyunk, a bemutatkozó videókat illetően a magyar induló jelenleg a második helyen áll a megtekintések száma szerint. Minden induló számára 70 másodperc állt rendelkezésre, hogy megmutassa magát.

 

 

„Nagykövetként és aktivistaként minden nap harcolok a diszkrimináció ellen, kiemelten a homofóbia, transzfóbia, szexizmus és rasszizmus ellen, olyan kampányokon és kommunikációs stratégiákon dolgozom a hazai szervezetekkel, amivel hidat építünk az LMBTQ közösség és a társadalom között a nagyobb elfogadás érdekében. Hiszek a kommunikáció erejében, hogy a nyitottság és az elfogadás hiánya abból ered, hogy itthon az emberek nem ismerik eléggé az LMBTQ közösséget. Célom, hogy egy olyan világot építsünk, ahol az LMBTQ embereket nem érik hátrányos megkülönböztetések, ahol teljes a csoport társadalmi elfogadottsága, és nem kényszerítenek ránk normákat és szerepeket nemi identitásunk alapján, hogy senki nem lesz zaklatás és erőszak célpontja. Olyan közösséget szeretnék Magyarországon és a világban, ahol a sokszínűség érték, ahol az emberek elfogadják magukat és egymást mindenféle hovatartozástól függetlenül.”

A Mr Gay World versenyt 2009 óta azzal a céllal rendezik meg minden évben, hogy az LMBTQ- és emberi jogoknak globális nagyköveteket adhassanak. A világ egyik legnagyobb nyilvánosságot kapó meleg rendezvénye a médiafigyelemmel az LMBTQ emberek helyzetére hívja fel a figyelmet.

 

 

Previous post

Transz nő is bejelentkezett az Egyesült Államok elnöki székére

Next post

Sting – Egy legendás karrier elfeledett kezdete