Hírek

Most már az Antarktiszon is házasodhatnak az azonos nemű párok

A brit Külügy és Nemzetközösségi Minisztérium (FCO) a napokban bejelentette, konzultációt indítanak annak érdekében, hogy a Brit Antarktiszi Területen (BAT) is szabadon házasodhassanak az azonos nemű párok.

Bár a Brit Antarktiszi Területen ugyanakkor vált legálissá az azonos neműek házassága, mint Angliában és Walesben, de a FCO úgy gondolja, hogy a terület jogszabályait felül kell vizsgálni annak érdekében, hogy naprakészek legyenek az Egyesült Királyság törvényeivel. A változások a Házassági és Regisztrációs Rendeletekre irányulnak, és arra hivatottak, hogy ezeket összhangba hozzák a brit változásokkal.

penguin_640x345_acf_cropped
Ezek a pingvinek szerintem már készülnek is az esküvőjükre

„Az új szabályozás lehetővé teszi házasságkötések lebonyolítását engedélyező nyomtatványok és házassági engedélyek kiváltását” – áll a FCO tervezetében. A minisztérium most két hónapos konzultációba fog kezdeni.

A felülvizsgálatot minden kétséget kizáróan üdvözölni fogja az a 230 ember, aki nyáron a BAT-on tartózkodik, valamint a terület élővilága is, mint például az algák, baktériumok, gombák, növények, egysejtűek, atkák, fonálférgek, pingvinek, fókák és medveállatkák, amelyek között már figyeltek meg homoszexualitást.

44181393_antarctic_brit_claim416

Egyesek viszont vitatják az intézkedést, szerintük, túlságosan közel hozná a tengeren túli területet az anyaországhoz.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mondjuk várom a híreket az első összeadott meleg/leszbikus pingvinpárról…

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin