Utazás

Luxusszállodát nyitott Kuba a meleg turistáknak

fotó: Facebook / Gran Muthu Rainbow

 

Az ötcsillagos Gran Muthu Rainbow Hotel egy trópusi szigeten, Cayo Guillermón található Kuba középső részén. Az állami Grupo Hotelero Gaviota a Muthu Hotels szállodalánccal partnerségben működteti a szállodát, amelynek különlegessége, hogy kifejezetten az LMBTQ turistákat célozzák meg vele.

A hotel eredetileg 2019 decemberében nyitott meg a kapuit, hogy pár héttel később már be is zárjon a koronavírus-járvány miatti globális utazási lezárások miatt. A pár heti működés és a mostani újranyitás is olyan jól sikerült azonban, hogy a tulajdonosok máris egy új egységet terveznek Havannában, az ország fővárosában.

De hosszú volt az út a kényszermunkatáboroktól a luxusszállodákig. Az 1960-as években, a kommunista forradalmat követően Kubában a meleg férfiakat munkatáborokba zárták, a korszak borzalmait Reinaldo Arenas a magyarul is olvasható Mielőtt leszáll az éj című regényében írta meg részletesen. Az azonos neműek szexuális kapcsolatát csak 1979-ben dekriminalizálták, 1993 óta a meleg férfiak hivatalosan is szolgálhatnak a hadseregben, 2019 óta pedig diszkriminációellenes törvények vannak érvényben.

 

 

 

Fidel Castro keményen üldözte a melegeket

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin