HírekKultúra

LMBTQ kötődésű győzelmek sora a 2019-es Oscar-díjátadón

Február 24-én, a 91-ik Oscar-díjátadón több LMBTQ-kötődésű győzelem is született, mely az idei Oscart az eddigi legmelegebbé tette.

Nézzük a nyerteseket:

Legjobb férfi mellékszereplő – Mahershala Ali –Zöld könyv

Mahershala a Zöld könyvvel, a homoszexuális jazz zongorista, Don Shirley megformálásáért nyerte meg a díjat. Ez Ali második díja, az elsőt 2017-ben kapta az ugyancsak LMBTQ kötődésű Moonlightban nyújtott alakításáért. Akkor ő volt az első muszlim színész, aki megkaphatta a díjat.

Legjobb főcím dal – Lady Gaga – Shallow

Az énekesnő a Csillag születikben elhangzó Shallow-ért kapta meg első Oscarját, melyen Bradley Cooperrel, Mark Ronsonnal, Anthony Rossomandóval és Andrew Wyatt-tel osztozik. Az énekesnő egyike azon kevés nyíltan biszexuális művészeknek, akik Oscarral büszkélkedhetnek.

Legjobb férfi főszereplő – Rami Malek – Bohém rapszódia

A színész Freddy Mercury, a Queen meleg frontembereként nyújtott alakításáért kapta meg a díjat. Ez Malek első Oscar-jelölése és díja.

Legjobb női mellékszereplő – Olivia Colman – A kedvenc

A színésznő győzelme okozta a legnagyobb meglepetést az este, hiszen mindenki úgy gondolta, hogy a díjat Glenn Close viheti majd haza a kategóriában. Colman A kedvencben a leszbikus – vagy biszexuális – Anna királynőt játszotta. Ez a színésznő első Oscar-jelölése és díja.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin