Nagyvilág

Egy magát kereszténynek valló csoport minden nyilvános drag fellépést betiltana

Egy jobboldali keresztény csoport állítása szerint olyan törvénytervezeten dolgozik, amely betiltana minden nyilvános drag előadást az Amerikai Egyesült Államok Idaho államában.

Blaine Conzatti, az Idaho Family Policy Center (IFPC) elnöke az Idaho Capital Sun című lapnak elmondta, hogy a törvényjavaslatot az állami törvényhozás elé fogják terjeszteni, amikor az 2023 januárjában ismét összeül. A tervezet részleteit azonban nem volt hajlandó megosztani a médiával.

A magát kereszténynek valló csoport csak idén három rendkívül ellentmondásos jogszabályt terjesztett elő, amelyek közül egyiket sem szavazott meg az egyébként mindkét házban túlnyomó jobboldali többségű törvényhozás – kettő még meghallgatásra sem került az idahói szenátusban, annyira abszurd volt.

Az IFPC sikertelen törvénytervezetei között szerepelt egy olyan törvényjavaslat, amely megtiltaná a legtöbb abortuszt az államban, lehetővé téve az egészségügyi szolgáltatók elleni polgári pereket; egy olyan törvényjavaslat, amely bűncselekménynek minősítené a nemi hovatartozást megerősítő ellátás nyújtását kiskorúaknak; valamint egy olyan törvényjavaslat, amely büntetőjogi felelősségre vonná a könyvtárosokat, ha a gyerekek „obszcén anyagokhoz” jutnak hozzá.

Az IFPC legújabb jogszabálytervezete azt követően született, hogy a csoport petíciót terjesztett az állam székhelyén, Boise-ban tartott pride-ünnepségek előtt, amelyben arra kérte a törvényhozást, hogy a „gyermekek védelmének” ürügyén tiltsa be a nyilvános helyeken a drag előadásokat.

A petíció azt állította, hogy a drag queenek létezése „erotikus fétis”, és a transzvesztita show-kat és előadásokat „aljas szexuális bemutatóknak” nevezte.

Gyermekeink ártatlanságát – és a közerkölcsöt – meg kell védeni. Kérjük, frissítsék az állami törvényeket annak érdekében, hogy a gyermekek ne legyenek kitéve olyan szexuális bemutatóknak, mint a drag-show-k nyilvános helyeken” – állt a petícióban. Conzatti különösen a Drag Queen Story Hour című gyermekrendezvényt vette célkeresztbe.

Az ilyen rendezvények az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is egyre gyakrabban tiltakozás, sőt agresszív bántalmazás tárgyát képezik. Hozzátette: „Egyetlen gyermeket sem szabadna nyilvános helyeken olyan szexuális jellegű műsoroknak kitenni, mint a drag-show-k, legyen szó akár egy nyilvános könyvtárról vagy egy nyilvános parkról„.

A drag előadókat elítélő petíció egy azóta megcáfolt történetre hivatkozott, amely tévesen azt állította, hogy az Idaho Pride rendezvényen fellépő egyik drag queen „mutogatta” magát a gyerekeknek.

A drag-művészről – Eric Posey-ről, akinek a drag neve Mona Liza Million – készült videóról kiderült, hogy manipulált, és Posey beperelte Summer Bushnell jobboldali bloggert, aki azt állította, hogy Posey „felfedte magát” kiskorúak előtt, és felszólította a közönségét, hogy jelentse a videót a rendőrségnek.

Posey az ügyvédje szerint 10 ezer dollárt követel rágalmazásért, miután a hamis állítások miatt „nyilvános zaklatást, gyűlöletet, megvetést és nevetségessé válást” kellett elviselnie.

Az IFPC drag betiltására irányuló petíciója még mindig tartalmaz egy képernyőmentést a Posey-ről készült manipulált videóról, annak ellenére, hogy kiderült, hogy az hamisítvány.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin