Hírek

LMBTQ hirdetéseket tiltott le a Facebook

Több tucat LMBTQ hirdetést tiltott le a Facebook. De vajon volt oka rá és jogosan járt el, nem kivételt téve, vagy homofóbiával állunk szemben?

A The Washington Post nyomozása szerint a Facebook az utóbbi időkben több tucat LMBTQ-kötődésű hirdetést titlott le. Ezek között volt olyan, mely a Fülöp-szigeteki transz-jogokat népszerűsítette, olyan, melyben LMBTQ emberek parodizáltak heterókat és érintett volt több helyi LMBTQ szervezetről szóló kontent is.

Devon Kears, a Facebook szóvivője szerint azokat a hirdetéseket, melyeket hibásan rosszul kategorizáltak és ezért lettek letilva, ismét elindították és elnézést kértek a kellemetlenségekért. Ám voltak hirdetések, melyek valóban problémásak voltak.

“Nem minden hirdetéssel járunk el így, melyek az LMBTQ ügyekről szólnak, csak azokkal, amik különböző eszméket és politikai irányzatokat promótálnak, az érintett hirdetések közül pedig ez többről is elmondható volt.” – mondta Kears.

Ezen felül  néhány posztot azért távolítottak el, mivel politizáltak és nemzeti ügyekkel foglalkoztak, illetve anélkül promótáltak különböző helyi (LMBTQ) szervezeteket, hogy jelezték volna, hogy azok fizetett tartalmak. Ez mellesleg Magyarországon is szabályellenes.

Lehet nem kéne mindent homofóbiaként felfogni?

Forrás: PinkNews

Previous post

Itt a film, amiért Gaga Oscart kaphat

Next post

Da Vincit kívülálló melegként fogják ábrázolni a róla szóló sorozatban