Kultúra

LMBTQ-filmek is szerepelnek a Frankofón Filmnapok kínálatában

Idén február 26. és március 7. között érkezik a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál. Míg Budapesten három helyszínen is sor kerül a filmvetítésekre, az ország további tizenöt városában is lehetősége nyílik a francia filmek szerelmeseinek, hogy eltöltsenek pár órát a moziteremben.

Az idei és az utóbbi évek legjobb francia nyelvű filmjeit a magyar közönség a Budapesti Francia Intézet és a frankofón országok képviseleteinek szervezésében tekintheti meg. A vetítések mellett a szervezők közönségtalálkozókkal is készülnek.

A fesztivál összesen huszonhárom újdonsággal kecsegtet minket, közöttük pedig három LMBTQ-alkotás is bekerült a programba.

Matthias & Maxime (2019)

02.28. (péntek) 20:30 – Uránia Nemzeti Filmszínház

03.07. (szombat) 20:00 – Uránia Nemzeti Filmszínház

 

Matthias & Maxime (2019)

 

Matt és Max gyerekkori barátok. Egy amatőr film kedvéért smárolniuk kell – egymással. A látszólag ártatlan és ártalmatlan csók azonban mindkettejüket megzavarja. Megkérdőjeleződik bennük szinte minden, amiben addig biztosnak hitték magukat. És az egész életük fenekestül felfordul.

 

 

Barátnők (Rafiki, 2018)

02.27. (csütörtök) 18:00 – Uránia Nemzeti Filmszínház

03. 04. (szerda) 19:00 – Francia Intézet

 

Rafiki (2018)

 

A Cannes-ban bemutatott Barátnők Kenyában játszódik, két politikus lányának, Kenának és Zikinek a szerelmét és megpróbáltatásait mutatja be, a kenyai hatóságok szerint túlságosan is, ugyanis a filmet még forgalmazása előtt betiltották.

 

 

Túl a láthatáron (Le Milieu de l’horizon, 2019)

03.01. (vasárnap) 20:00 – Art+ Cinema

03.05. (csütörtök) 18:30 – Art+ Cinema

 

Túl a láthatáron (2019)

 

1976 tikkasztó nyarán a tizenhárom éves Gus pár hét alatt sokat, talán túl sokat is tanul a felnőtt életről. A fullasztó hőségben nemcsak a föld, a családi burok is megrepedezik, amikor a szerető családanya rég nem látott barátnője jelenik meg, és kavarja fel alaposan mindenki, de leginkább az anya életét.

 

 

További részletek és teljes program a hivatalos oldalon.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin