Hírek

Leszbikus csókflashmob a Könyvtár Klubban

Május 26-án este leszbikus csókflashmobot tartottak az ELTE BTK területén lévő Könyvtár Klubban (KK), mert pár héttel korábban az egyik felszolgáló rendreutasított egy csókolózó leszbikus párt. A kezdeményezést a Labrisz karolta fel, az ELTE pedig szűkszavúan kommentálta az eseményt.

A csütörtöki akció előzménye, hogy május 11-én este az egyik pultos rászólt két csókolózó lányra, amely odáig fajult, hogy még rendőröket is ki kellett hívni. A flashmobon Havlik Richárd, a KK ügyvezetője elismerte, hogy a kolléganője rosszul reagált a helyzetre. Elmondása szerint a csók annyira heves lett egy idő után, hogy a többi vendég kezdte kényelmetlenül érezni magát, ekkor lépett közbe a pultos. Az ügyvezető szerint a vitát nem is a lányok, hanem egy “erősen illuminált” barátjuk szította, aki diszkrimináció miatt rendőröket hívott.

20160526_201113-1080x810
Fotó: Tóth Enikő, ELTE Online

Havlik Richárd és a pultos már ott a helyszínen többször is elnézést kértek a lányoktól, akik megbocsátottak nekik. Az alkalmazott írásbeli figyelmeztetésben részesült. Az ügyvezető a csütörtöki rendezvényen úgy fogalmazott: A Könyvtár Klub és Treffort Kert elhatárolódik mindenfajta megkülönböztetéstől, ezt jól bizonyítja az ide visszajáró sokszínű törzsközönségünk is. Továbbra is szívesen látunk mindenkit a KK-ban, vallási, politikai, szexuális irányultságtól függetlenül, a mai napon szervezett LMBT FLASHMOB alkalmával erről mindenki meggyőződhet.”

A flashmob elején Szűcs Teri, kritikus, irodalomtörténész mondott beszédet. “Minden leszbikus csók egy forradalom. Csókforradalmunkkal azt akarjuk kivívni, hogy eltűnjön a homofóbia a levegőből, az egyetemi kampuszokról, a pesti utcákról, az országból” – fogalmazott.

Ellentüntetők is megjelentek a Treffort Kertben. László Balázs, a Konzervatív Hallgatók Szövetségének elnöke szerint a flashmob a halálkultusz éltetéséről szól. Továbbá a nem heteroszexuális kapcsolatokat összekötötte Európa hanyatlásával is.

20160526_201150
A Konzervatív Hallgatók Szövetsége szerint “Rómát felemésztette a káosz, Európát nem fogja”. Fotó: Tóth Enikő, ELTE Online

A rendezvényen az ELTE Online tudósítása szerint úgy húsz fő vett részt, akik valószínűleg az ellentüntetők miatt inkább csak gyors csókot váltottak, és szenvedélyesen megölelték egymást.

Az Atv megkereste az egyetem kommunikációs osztályát, hogy mi a véleményük az esetről. “A Bölcsészettudományi Kar és annak vezetése a tolerancia jegyében nem tesz semmilyen különbséget a szexuális irányultságok terén hallgatói, oktatói és dolgozói között. A kari vezetés a klubban történt esetről a sajtóból értesült, annak körülményeiről, részleteiről semmilyen egyéb részletet nem tud” – írták válaszukban.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb