Nagyvilág

Első alkalommal a miniszterelnök is vonul a pride-on Sydney-ben

Hivatalban lévő miniszterelnök első alkalommal vonul majd az éves pride rendezvényen Sydney-ben. A Mardi Gras rendre több százezer embert vonz az ország minden részéről és külföldről, ezzel a világ egyik legnagyobb ilyen fesztiválja. Mára Ausztrália egyik legnagyobb turisztikai attrakciójává vált, a felvonulástól a filmfesztiválon át a partikig számos eseményt foglal magába, emellett 30 millió ausztrál dolláros (átszámítva 7,5 milliárd forintos) bevételt hoz az államnak. Idén ráadásul a Mardi Gras a február 17. és március 5. között, az ausztrál nyárban tartott WorldPride része.

„Én leszek az első miniszterelnök, aki nemcsak végignézi a Mardi Gras menetét, de fel is vonul” – mondta Anthony Albanese. De nem ám egyedül vonul, hanem az ország nyíltan leszbikus külügyminisztere, Penny Wong társaságában. Wong volt az ország első nyíltan leszbikus parlamenti képviselője, politikai pályafutása alatt több minisztériumot is vezetett, és hosszú évek óta részt vesz a Mardi Gras menetében.

Ahogy azt a The Sydney Morning Herald is írja, hivatalban lévő miniszterelnök először 2016-ban vett részt a Mardi Grason, de akkor Malcolm Turnbull még nem csatlakozott a menethez.

 

 

Albanese február 11-én azt mondta, kormánya elkötelezett amellett, hogy megszüntesse az identitáson alapuló egyenlőtlenségeket: „Sokat beszélünk a toleranciáról – és a tolerancia nagyon fontos -, de ez egy olyan lépésről szól, amely még fontosabb, mint a tolerancia. A sokszínűségünket ünnepelnünk kell és nem csak eltűrnünk, mert a sokszínűségünk adja társadalmunk erejét.”

A miniszterelnök megemlékezett azokról a tüntetőkről is, akik részt vettek az 1978-as első felvonuláson, amit a rendőrség feloszlatott, és a résztvevők közül többeket letartóztattak.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin