Itthon

Kövér László háborog a norvég meleg Mikulásról szóló reklám miatt

A Hír TV Bayer show című műsorában volt vendég Kövér László, az Országgyűlés elnöke – számol be a Telex. A vasárnap este adásba került beszélgetésben advent első vasárnapja apropóján a műsorvezető és a Fidesz politikusa elmerengtek a vesztébe rohanó világ bajain.

Kiemelt figyelmet kapott a norvég posta karácsonyi reklámja, amelyről múlt héten mi is írtunk. Norvégiában ötven évvel ezelőtt szűnt meg a homoszexualitás kriminalizációja, ennek apropóján született a különleges karácsonyi videó, amelyben a Mikulás az ünnepeket idén szerelmével, egy másik férfival tölti – a norvég postaszolgálat addig is segít az ajándékok kiszállításában.

 

 

A Hír TV műsorában Bayer Zsolt levetítette az itt is megtekinthető reklámot, majd megkérdezte vendégét, hogy akkor is megalapították volna-e a Fideszt, ha már akkor tudják, hogy 2021-ben a szabadságot majd az jelenti, hogy a norvég posta reklámjában homoszexuálisnak állítják be a Mikulást? A házelnök azt felelte, első felindulásukban vélhetően azt mondták volna, hogy „akkor csinálja, akinek két mamája van, de ez ma már nem annyira mellbevágó dolog, mint akkoriban lett volna.

Kövér László szerint végül mégis megalapították volna a Fideszt, mégpedig azért, hogy próbáljanak ellenállni a gonosznak. Ennek apropóján a norvég reklám miatt várja a katolikus egyház és minden jóérzésű keresztyén tiltakozását, amiért meggyalázták Szent Miklós emlékét, és „köpnek mindarra a hagyománya, ami ebből fakadt évezredeken át.

Szerinte ez nem egy egyszerű, olcsó poén, amit egy államinak nevezett cég, valamint a média megenged magának, hanem „a legocsmányabb kereszténygyalázás”, ami az utóbbi években persze már megszokottá válik, de „ha úgy viselkedünk, mintha ez a mindennapok része lehetne, akkor persze az is lesz előbb-utóbb”.

Műsorvezető és vendége egyetértettek abban, hogy ez a reklám a „normális, tisztességes homoszexuális felebarátaikat” is felháborítja. Az adás itt tekinthető meg.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin