Nagyvilág

Kitiltják a belgrádi EuroPride egyes résztvevőit Szerbiából

EuroPride
A EuroPride résztvevői a menet indulása előtt / Fotó: twitter.com/EuroPride

 

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter bejelentette, hogy jogi lépéseket terveznek a EuroPride egyes résztvevői ellen. A szeptember közepén, sok viszontagság után, rövidített útvonalon megtartott felvonulás néhány résztvevője kiverte a biztosítékot a szerb hatóságoknál.

„Tudjuk, kik ők, tudjuk, honnan jöttek, tudjuk, mely országokból származnak. Van jogi lehetőségünk fellépni ellenük, és ezt a jogi lépést meg is tesszük” – mondta Vulin. A miniszter a belgrádi Szent Márk-templom előtt történt incidensre utalt, mely során egy résztvevő a meztelen fenekét mutatta a kamerának.

A felvonuláson részt vett Vladimír Bilčík szlovák európai parlamenti képviselő is, amire Vulin úgy reagált, hogy politikailag ízléstelen lépés volt a képviselő részéről.

„Ha én elmennék Németországba, Szlovákiába vagy bármely más országba és azt mondanám, hogy az ott kompetens hatóságok döntése nem a legmegfelelőbb, és elmennék az általuk betiltott rendezvényre, biztos vagyok benne, hogy nem engednének be az országba” – nyilatkoza Vulin. Szerinte többen is követelték Bilčík letartóztatását, de mentelmi joga miatt ez nem lehetséges és Szerbia betartja a törvényeket, a sajátjait is és a nemzetközieket is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin