Sport

Kitart homofób kirohanása mellett a katari focivébé nagykövete

Khalid Salman, a november huszadikán kezdődő katari világbajnokság nagykövete rátett egy lapáttal a homoszexualitással kapcsolatos megjegyzéseire, kijelentve, hogy az ország nem fog megváltozni a torna miatt.

Salman azután lett kritika tárgya, hogy egy interjúban megjegyezte, a homoszexualitás „haram”, azaz tiltott dolog, mert „kárt okoz az elmében”. A férfi ezt követően a Twitteren kezdett magyarázkodásba, azt állítva, hogy szavait félreértelmezték, de homofób álláspontja mellett ugyanúgy kitartott.

 

 

Sajnálom, hogy amit mondtam, kiragadták a szövegkörnyezetből, mert sem a vallásunk, sem a természetünk nem az, hogy megsértsünk vagy sértegessünk másokat” – mondta. „Mindenkit szívesen látunk Katarban, de a vallásunk és a kultúránk nem fog megváltozni a bajnokság miatt„.

Salman megjegyzései felerősítették a már korábban is meglévő félelmeket az LMBTQ-közösség biztonságával kapcsolatban a kezdődő világbajnokságon.

A múlt hónapban a Human Rights Watch egy jelentést tett közzé, amelyben részletesen bemutatta, hogy milyen veszélyekkel kell szembenézniük az LMBTQ-embereknek Katarban, ahol a homoszexualitás illegális.

A Labdarúgó Szövetség (FA) igyekezett megnyugtatni az LMBTQ-közösségből érkező szurkolókat, hogy a világbajnokságon biztonságban lesznek, akkor is, ha kimutatják szeretetüket – de az olyan megjegyzések, mint Salmané, vagy Katar ENSZ-nagykövetéé, nem növelik a biztonságérzetet.

Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója kijelentette, hogy a katari hatóságokat arra utasították, hogy „legyenek nagyon toleránsak és viselkedjenek a megfelelő módon„.

 

Katarban hálásak lennének, ha nem lennének melegek a focivébén

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin