Színes

Ki váltja majd RuPault a róla elnevezett Drag Race élén?

Néhány héttel azelőtt, hogy tavaly decemberben bemutatták a RuPaul’s Drag Race 15. évadának indulóit, a műsor névadója 62. születésnapját ünnepelte. Charles RuPaul minden kétséget kizáróan korunk egyik legnagyobb hatású drag queenje.

Több évtizedes munkája sikerrel terjesztette ki a drag művészetének határait a melegbárok falain túl a mainstream kultúrába, amely által emberek tíz- és százmillióihoz jutott el nemcsak a drag, de az üzenet is, amit hordoz: a sokszínűség szépsége, valamint a megértés és elfogadás fontossága.

Charles RuPaul kora miatt azonban egyre aktuálisabb a kérdés: meddig marad ő a műsor házigazdája? Természetesen semmi nem zárja ki, hogy ne vezethetné ő 65, vagy akár 70 évesen is a műsort, de kérdés, akarja-e majd egyáltalán? A RuPaul’s Drag Race rajongói évek óta találgatják, ki veszi majd át a műsorvezetői posztot – ha egyáltalán átveszi bárki.

A jelenleg is futó 15. évad versenyzője, Sasha Colby például hatalmas népszerűségnek örvend. A versenyben mostanáig elért sikerei miatt sokan arról beszélnek, hogy a producerek már ki is választották őt örökösül. Néhányan odáig merészkedtek a fantáziálásban, hogy a váltás a küszöbön áll, és közvetlenül a 15. évad fináléjában történő feltételezett megkoronázása után jelentik be.

@allidoisdryheave TikToker részletesen ki is fejtette az elméletét. Azzal érvel, hogy mivel Colby korábban megnyerte a Miss Continentalt (amely a legrangosabb drag szépségverseny), és vélhetően a közeljövőben megnyeri a Drag Race 15. évadát, ő lenne a tökéletes választás RuPaul utódjaként. Egy másik érv szerint RuPaul Colby megkoronázásával így biztonságban érezné a műsor jövőjét, megnyugodva vonulhatna vissza.

Az elméletet angol nyelven természetesen ki is fejtette egy TikTok-videóban.

 

@allidoisdryheave

Drag Race theories. #dragrace #sashacolby #season15

♬ original sound – PhilipSeymourHoffwoman

 

A vita arról, ki lesz RuPaul utójda, nem új keletű. Valójában lassan már egy évtizede tart. Amikor Bianca Del Rio megnyerte a hatodik évadot, sok rajongó meg volt róla győződve, hogy egy nap ő veszi majd át RuPaul helyét. Pontosan ugyanez történt Bob the Drag Queen megkoronázásakor a nyolcadik évadban. Aztán amikor Alaska megnyerte az All Stars 2-t. Bob a Sibling Rivalry című podcastben többször elmondta, hogy szerinte Raven is az esélyesek között van.

Miután Jinkx Monsoon az All Stars 7 után kétszeres Drag Race-győztes lett, őt is emlegetni kezdték. De felmerült a harmadik évadot nyerő Raja és a tizenharmadik évadban remekelő Symone neve is. Összességében az elmélet, miszerint Colby talán, esetleg leválthatja RuPault, olyan erős, mint bármelyik érv, ami az elmúlt 15 évben elhangzott.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

RuPaul (@rupaulofficial) által megosztott bejegyzés

 

Mivel Ru 2023 novemberében 63 éves lesz, a rajongók feltételezik, hogy a Drag Race műsorvezetője lassítani akar. Pedig RuPaul évtizedek óta következetesen arról beszél, hogy szeret dolgozni, és szó szerint nulla jelét mutatja annak, hogy a közeljövőben bármikor is lassítani akarna. Sőt, Ru az elmúlt években több munkát vállalt, mint valaha – gondoljunk csak a franchise más, szintén általa vezetett tagjaira: a Drag Race UK-ra, és a Drag Race Down Underre, az All Stars és a Secret Celebrity évadokról nem is beszélve.

 

RuPaul’s Drag Race – A drag aranykora

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin