Színes

Ki akarta dobni a heteró színészeket a melegpornóból, az állásába került

 

Az 1971-ben alapított Falcon Entertainment a világ egyik legnagyobb melegpornós stúdiója. A felnőttfilmes előadó, a magát rendezőasszisztensként is kipróbáló Nick Fitt az idei év elején került a céghez produkciós vezetőként, majd egy tweet elég volt hozzá, hogy pár nap alatt távozzon a stúdiótól. Június 6-án az alábbi – azóta már törölt – sorokat posztolta:

„A pride után határozottan támogatom a queer terek védelmét. Olyan pozícióban vagyok, ami érhet el változást: nem fogok többé ’gay for pay’ előadókat alkalmazni, hogy a meleg/bi modellek szerepét játsszák. Hangosan és tisztán hallottalak titeket a hétvégén. Meleg modelleknek kell a meleg szerepeket alakítanuk. #gayforgay”

 

Sokszor a felnőttfilmek fogyasztói számára sem feltétlenül ismert, hogy a melegpornó világában sok a civil életben heteró színész, köztük akár nős családapák is. Bár pontos számot nem lehet mondani, a témával foglalkozó szakportálok szerint a melegpornósok akár fele is lehet heteró. (A témának az MTV több filmet is szentelt, ilyen volt például a 2015-ös I’m a Gay for Pay Pornstar című.)

Nick Fitt megszólalása ennek fényében rögtön éles vitát váltott ki, kezdve attól, hogy a gyakorlatban ez hogyan is működhetne. A casting során önbevallás jelleggel kellene nyilatkoznia mindenkinek az orientációjáról, és a heterókat elutasítanák? Ahogy arra többen felhívták a figyelmet, ez nyilvánvaló diszkrimináció lenne. A Str8upgayporn portál pedig arra is rámutatott, hogy Fitt tweetje nehezen érthető, mert tudtukkal az idei Los Angeles Pride során nem volt olyan rendezvény, ami a témával foglalkozott volna, így nem világos, hogy mire utal akkor, amikor a döntését egyfajta tömegigényként tünteti fel.

Más felnőttfilmesek is megszólaltak, Colby Jansent láthatóan feldühítette a javaslat, amit óriási ostobaságnak tart. Számos tweetben reagált, többek között azt írva, hogy dolgozott már heteró és meleg előadókkal is, mindenhol vannak jó fej és undok alakok, de a legtöbb pályatársa remek szakember, és amíg elvégzik a rájuk bízott munkát, amíg teljesítenek a kamera előtt, addig egy stúdiónak semmi köze ahhoz, hogy a magánéletükben mit csinálnak.

Fitt tweetje után gyorsan eszkalálódott a helyzet, a Falcon pedig már másnap közölte, hogy cégük szigorúan tiltja a szexuális irányultságon alapuló diszkriminatív szereplőválogatást.

 

 

Ezek után az is világossá vált, hogy Nick Fitt vagy önként távozik a stúdiótól, vagy felmondanak neki, tegnap pedig az alábbiakat írta:

„Bár nehéz nap volt a mai, én legalább elmondhatom, hogy felálltam és tettem valamit. Nem erősítettem meg azokat a cisznemű heteró fehér férfiakat és nőket, akik undorító módon nem értettek velem egyet. Szeretnél melegpornót csinálni? Akkor ehhez szokj hozzá…”

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin