Színes

Két év börtönt kapott a Capitoliumot megostromló melegpornós

Február 9-én két év börtönbüntetésre ítélték a melegpornós Sergeant Miles-t, miután bűnösnek vallotta magát a Capitolium elleni ostrom kapcsán. 2021. január 6-án Donald Trump támogatói Washingtonban gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a megválasztott elnök, Joe Biden győzelme ellen. Az események hamar elfajultak, a tüntetők megrohamozták a Capitolium épületét, a támadás során öten vesztették életüket.

A biztonsági kamerák felvételei szerint Miles nemcsak a helyszínen volt, de tevőlegesen is részt vett az ostromban, megütötte és lökdöste a rendőröket, egy fadarabbal próbálta betörni az egyik ablakot, majd azon keresztül behatolt az épületbe.

A 2006-ban Irakban szolgált Miles korábban a hadseregnél szerzett poszttraumás stressz szindrómára és nehéz gyerekkorára hivatkozva kérte, hogy csak feltételesen ítéljék el. A Steven Miles néven született férfi a tavalyi év végén már vádalkut kötött egyes rendőrökkel szembeni ellenállás és akadályozás miatt, de a Capitolium ostroma során elkövetett több bűncselekmény miatt összesen 45 év börtönbüntetést is kaphatott volna. Miután bűnösnek vallotta magát, Jia Cobb bíró végül 24 hónapos börtönt és 2000 dollárnyi kártérítést szabott ki, valamint elrendelte, hogy a büntetés letöltése után egy évig felügyelet alatt álljon.

 

A 40 éves Miles tavaly kérte meg felnőttfilmes barátnője kezét, és a heteró filmek mellett 2013 óta dolgozott melepornósként is. A fehér fajvédő Proud Boys csoport tagjaként az iparban időnként voltak homofóbnak és rasszistának minősített megnyilvánulásai, azóta letiltott Twitter-fiókján számtalan alkalommal kifejezte támogatását Donald Trump iránt, relativizálta az iskolai lövöldözéseket – azzal érvelt, hogy támadás idején gyávaság elbújni, inkább a tanárokat kellene felfegyverezni, és elrejtőzés helyett a gyerekeknek azt kellene tanítani, hogyan tudnak visszatámadni –, és rendszeresen osztott meg szélsőjobbos összeesküvés-elméleteket.

Ezek egyike volt például, hogy a Capitolum elleni támadást valójában a Black Lives Matter mozgalom tagjai és balos antifasiszta aktivisták követték el.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin