Hírek

Kazahsztán is megszavazta a melegeket korlátozó törvényt

Pár hónappal azután, hogy Kirgizisztán Parlamentje elsöprő többséggel megszavazta a melegpropaganda-ellenes törvényt, múlt héten a Szovjetunió egy másik volt tagköztársaságában, Kazahsztánban is elfogadta a Szenátus.

A „nem hagyományos szexuális orientációt tiltó” törvény a hivatalos indoklás szerint azért nélkülözhetetlen, mert a gyermekeket csak így lehet óvni az egészségükre és lelki fejlődésükre ártalmas információtól.

Kazahsztán 1

A kazah törvényhozás alsóházában még 2013 augusztusában terjesztették elő a tervezetet. A nem hagyományos szexuális orientáció mellett betiltották az olyan információk terjesztését, amelyek erőszakot, öngyilkosságot, vagy éppen erotikát tartalmaznak. Az úgynevezett homoszexuális propaganda tiltása tehát egy csomag keretében került elfogadásra.

Kazahsztán 2 (1)

Az amerikai központú Freedom House ítélte el először az új törvényt, amely szövegezésében szinte teljes egészében megegyezik a korábban Oroszországban és Kirgizisztánban is elfogadottal.

Az eurázsiai térséggel foglalkozó programok igazgatója, Susan Corke szerint alibi a gyermekek védelme, elsősorban arról van szó, hogy törvényesen diszkriminálhassák a melegeket és kelthessenek még mélyebb intoleranciát velük szemben a társadalmon belül.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin