Hírek

Írországban is házasodhatnak az azonos nemű párok

Néhány régióban még zajlik a szavazatok számlálása, de most már biztos: Írországban is házasságot köthetnek az azonos nemű párok. Templomi esküvőre ugyan egyelőre nem lesz lehetőségük, de az egyenlőségpártiak győzelme így is fantasztikus eredmény. Dublin több pontján is ünneplő tömegek várják az utolsó számadatokat.

IRISH GayMa_40

Francis Fitzgerald igazságügyi miniszter üdvözölte a változást: „Nagy teher került le ezzel az ír LMBT közösség válláról. Történelmi nap ez a mai; megmutatta, milyen az, amikor a demokrácia működik. Mi megkérdeztük az embereket, ők pedig nem késlekedtek a válasszal.”

IRELANd GayM_7

Peter Tatchell, Nagy-Britannia egyik legfontosabb LMBT-jogi aktivistája így nyilatkozott: „Az ír nép a szeretetre és az egyenlőségre szavazott. Oscar Wilde büszke lenne rájuk. Ez a döntés azonos nemű párok millióinak ad reményt. A házassági egyenlőség egy megállíthatatlan globális jelenség. Parlamenti ülések tucatjain küzdenek érte politikusok a világ minden pontján. Az írországi szavazók megmutatták, hogy a szeretet győzedelmeskedhet az előítélet és a diszkrimináció fölött.” 

IRISH GayMa_47

A ‘Mothers and Fathers Matter’ (Az anyák és az apák számítanak) nevű szervezet – akik ugyebár a ‘nem’ mellett kampányoltak – elegánsan kezelte a vereséget sajtóközleményében: „Teljes szívvel gratulálunk az IGEN-ért kampányolók győzelméhez. Emberek ezreinek kemény munkája kellett ehhez az eredményhez, és jogos a boldogságuk a mai napon. Habár mindkét oldal számára kellemetlen volt néha az egész kampány, mindenki, aki részese volt, az ország érdekeit tartotta szem előtt. Nincs jobb módszer az ellentétek feloldására, mint az, ami most történik.” 

Les

Aodhán Ó Ríordáin, az Egyenlőségért, Új Közösségekért, Kultúráért és Nemzeti Drogstratégiáért felelős miniszter tweetje fejezi ki talán legjobban az Írországban uralkodó örömteli hangulatot.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin