Itthon

Íme a budapesti pride teljes útvonala!

Közzétette a Budapest Pride a július 15-i felvonulás teljes útvonalát. „A szabadság menete” idén körútvonal lesz.

A városligeti Vajdahunyad várától fog indulni, majd az Andrássy úton vonul tovább a menet, ahonnan az Oktogonnál az Erzsébet körútra fog kanyarodni. A Király utca, a Városligeti fasor és a Hősök tere után pedig visszaérkezik a Városligetbe.

2022-ben több mint 35 000 ember csatlakozott a felvonuláshoz, akkor a Carl Lutz rakparttól a Szabadság térig tartott az útvonal.

A szervezők szerint a korábbi évek tapasztalatai és a hozzájuk beérkezett visszajelzések alapján döntöttek úgy, hogy idén „zöldből zöldbe” tart majd a menet: „tudjuk, hogy szeretitek a zöldben elengedni magatokat az indulás előtti várakozáskor és a beérkezést követően is, ráadásul a lombos fák árnyai még a szikrázó napsütésben is védelmet nyújtanak, és kiválóan lehet alattuk, netán a törzsükhöz dőlve pihenni”.

A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy csatlakozzanak a felvonuláshoz, ha egyetértenek az esemény céljaival.

„Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, hogy kiállunk egymásért és magunkért! Vegyük vissza együtt a jövőnket! Gyertek el a felvonulásra, ha ti is olyan országban szeretnétek élni, ahol mindenki szabadon élhet az állampolgári jogaival, nem korlátozzák jogi eszközökkel vagy megfélemlítéssel a szólásszabadságot vagy a sztrájkjogot. Mutassuk meg, hogy nem adunk lejjebb az elvárásainkból: addig megyünk előre, amíg a szexuális és nemi kisebbségek teljes jogi és társadalmi egyenlőséget nem élveznek. Egy olyan világért tüntetünk, ahol minden ember szabadon, biztonságban és boldogan élhet, ahol az állam nem szól bele az állampolgárok magánéletébe, és ahol összetartó közösségekben, egymást elfogadó és tisztelő állampolgárok élnek együtt és segítik egymást” – írják.

A felvonulás mellett rengeteg program is várja a résztvevőket, a nap fénypontja pedig a Rainbow Party lesz. Az esemény kapcsán előzetesen a Facebookon lehet jelezni a részvételi szándékot.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budapest Pride (@budapestpride) által megosztott bejegyzés


 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin