Nagyvilág

Így viszonyulnak az oroszok a propagandatörvényhez

 

Oroszországban a propagandatörvény bevezetése és kiterjesztése óta egyre rosszabbodik az LMBTQ-közösség helyzete. November 28-án például letartóztattak egy transznemű nőt a szibériai Novoszibirszkben, aki egyszemélyes tiltakozó akciót tartott a városban – írja a Szibir.Realii portál.

Alekszandra Sinko semmi mást nem csinált, csak egy szivárványszínű poszterrel álldogált, amelyre a következőt írta: „Szélsőségesség: társadalmi viszály szítása, egy személy társadalmi hovatartozása alapján alacsonyabb rendűnek minősítése. Ki itt akkor a szélsőséges?” Sinko arra reflektált a poszterével, hogy nemrég a legfelsőbb bíróság elé került egy javaslat, hogy minden LMBTQ-szervezetet nyilvánítsanak szélsőségesnek.

Alekszandra Sinko. Fotó: cutenothingness@Telegram

Fél óra sem telt, kiérkeztek a rendőrök, először csak igazoltatták, majd később letartóztatták „nem hagyományos szexuális kapcsolatok népszerűsítésének” vádjával, a propagandatörvényre hivatkozva. Sinko szerint felsőbb utasításra vették őrizetbe és eljárást indítottak ellene.

Sinkót tavaly már megverték az identitása miatt, állkapocstörtést szenvedett, ám a rendőrség bizonyítékok hiányára hivatkozva nem emelt vádat a támadói ellen.

Az oroszok közül sokan támogatják a törvényt

Az Oroszországban betiltott Moscow Times híroldal az utca emberét kérdezte meg a helyzetről Moszkvában. A videóban szereplő személyek egy része nyíltan támogatja Putyin propagandatörvényét, „devianciának” nevezve a nem hagyományos szexuális orientációt. Van olyan megszólaló, aki egyenesen védi a törvényt, azzal érvelve, hogy nem igaz, hogy az LMBTQ embereket bármiféle hátrány érné Oroszországban, hiszen „betölthetnek hivatali pozíciókat”, és egyébként is, akiket ő ismer, azokról meg sem lehet mondani, hogy melegek.

Több olyan megszólaló is van, akik azt állítják, őket nem zavarják az LMBTQ emberek, de egyetértenek azzal, hogy ne lehessen nyilvánosan „propagálni” a nem hagyományos szexualitást, a „gyerekek védelmében”. Egy anyuka azt nyilatkozta, nem akarja, hogy az ő gyereke két férfi kapcsolatáról olvasson vagy nézzen tartalmakat.

A videóban csak néhány olyan ember szólal meg, akik nem értenek egyet a törvénnyel és nem akarják, hogy „elnyomják az LMBTQ embereket”.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin