Hírek

Így emlékezik egy anglikán meleg lelkész az orlandói áldozatokra

Andrew Foreshew-Cain atya, a Szent Mária az Összes Lélekkel, a Kilburn és a St James West Hampstead templomok lelkésze az amerikai és a Pride lobogó felvonásával és egy oltár felállításával emlékezik az orlandói mészárlás áldozataira.

Foreshew-Cain atya az anglikán egyház egyik legszenvedélyesebb LMBT-jogokat támogató tagja. Maga 2014-ben kötötte össze életét férjével, korábban pedig lelkesen kiállt a házassági egyenlőségért.

A lelkész az orlandói támadás után a St. James templom szívében egy oltárt állított fel, hogy aki szeretne egy gyertyát gyújtani az áldozatok emlékére, az ott megtehesse. Emellett a templom előtt felhúzta az amerikai és a Pride lobogót is. Foreshew-Cain atya Rachel Mann versét is kiállította az oltáron.

StJames_640x345_acf_cropped

„Békéért és tiszteletért kiáltunk ebben az erőszakos világban,
Elkötelezzük magunkat a feltétel nélküli szeretettért.
Ádáz szolidaritással állunk ki a queer emberek mellett,

Orlandóban és szerte a világon,
és kérdezzük, Még meddig, Uram?
Ó, te vad, lélekben rejlő szeretet!
légy szenvedéllyel az igazságosság, a kegyelem és a szeretet felé,
add, hogy ne féljünk másoktól,
és boldogan ünnepeljük a te Szivárvány Embereidet.”

A támadás után az anglikán egyház rögtön a támogatását fejtette ki. York és Canterbury érsekei közös közleményükben azt írták, hogy „keresztényeknek ki kell állniuk az LMBT-emberek mellett, akik a gonosz erők legnagyobb célpontjává váltak.” John Sentamu yorki érsek viszont nem tudta megállni, hogy kijelentse, az anglikán egyház továbbra is a házassági egyenlőség ellen van.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin