Színes

Bezár a világ egyetlen vaginamúzeuma

A világ egyetlen, a „vagináknak, vulváknak és a nőgyógyászati anatómiának” szentelt múzeumát kiszorítják az otthonából – méghozzá nem is első alkalommal. A londoni Vagina Múzeum – amely jelenleg a Bethnal Green-i Victoria Park terén található ENTER elnevezésű épületben működik – felszólítást kapott, hogy február elsejéig költözzön ki.

A Vagina Múzeum eredetileg a Camden Marketben nyílt meg 2019-ben. Miután túlélte a világjárványt, 2021 szeptemberében kénytelen volt bezárni, miután a bérbeadója nem volt hajlandó meghosszabbítani a bérleti szerződést. A múzeum hat hónapra hajléktalanná vált, amíg új helyet nem talált.

A múzeum megnyitása óta folyamatosan igyekszik olyan hozzáférhető teret létrehozni, amely elősegíti a queer- és transzinkluzív anatómiai oktatást. (Ez – természetesen – a helyszínt a transzfóbia epicentrumába repítette.) Az új otthonában töltött tíz hónap alatt a múzeum – amely ingyenesen látogatható – közel 40 ezer látogatót fogadott.

 

 

Florence Schechter, a Vagina Múzeum igazgatója elmondta: „Mindig is tisztában voltunk azzal, hogy nagyon rövid időn belül távozásra szólíthatnak fel minket. Csalódottak vagyunk, hogy a kiürítési felszólítás ilyen hamar érkezett. Az alatt a tíz hónap alatt, amióta a Vagina Múzeum elfoglalta Bethnal Green-i otthonát, nagyon sok mindent elértünk, és több ezer embert köszönthettünk.

Az ENTER-rel együtt egy üres, kihasználatlan épületet virágzó közösségi térré alakítottunk át. Izgalmas terveink voltak a jövővel kapcsolatban, amelyeket egyelőre el kell halasztanunk. Ismét bebizonyítottuk, hogy van igény egy Vagina Múzeumra. Agilis és rugalmas szervezet vagyunk, amely már korábban is felülkerekedett a hajléktalanságon, és optimisták vagyunk, hogy ez ismét sikerülni fog. Aktívan keressük új otthonunkat, és arra kérünk mindenkit, aki ebben a törekvésünkben segíteni tud, hogy szolidaritásból nyújtson segítséget létfontosságú oktatási munkánkhoz.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin