HírekKultúra

Idén is LIFT fesztivállal készül a húszéves Labrisz

A Labrisz Leszbikus Egyesület idén ünnepli huszadik születésnapját, és ezt a csodálatos pillanatot az egész közösséggel megszeretné osztani a november 8-tól 10-ig tartandó fesztiválon, amely a 13. Leszbikus Identitások Fesztiválja (LIFT) lesz.

 

 

A programsorozatra a Három Holló Kávéházban és a Közkincs Könyvtárban kerül sor, ahol többet is megtudhatunk az LMBTQ-közösség női tagjairól, legyen szó leszbikus, biszexuális, transznemű nőkről. A Labrisz megalakulásakor céljául tűzte ki ezen csoportok erősítését és láthatóvá tételét, amire többek között a LIFT-en is lehetőségük nyílik.

A 13. LIFT a különböző leszbikus generációk kapcsolatáról, mindennapi és aktivista tapasztalatairól szeretne több információval szolgálni számotokra. Ezen kereteken belül a Labrisz olyan különlegességekkel készül nektek, mint maga a megnyitó, ahol Bárdos Deák Ágnes és lánya, Müller Zsófi reflektálnak a 2007-es, valamint a mostani magán-és közállapotokra. Az előadások mellett a vizualitás szerelmesei is otthonra lelhetnek a XX generációk című fotókiállításon, ahol a fiatalabb és idősebb generáció tagjait láthatjuk egy-egy kép erejéig.

A leszbikus, a biszexuális és a transznemű nők mellett a Labrisz az aszexualitásra is nagy hangsúlyt fektet, és az Aszexualitás és szerelem workshopon nyugodtan feltehetjük kérdéseinket, kérhetünk tanácsokat az aszexualitásról és tapasztalatainkról. További műhelyeken kollázsokat vagy akár muffint is készíthetünk, de a kézügyesség mellett a Labrisz az irodalom rajongókra is gondolt. Könyvbemutatóval várnak minket, mégpedig a Gentleman Jack című Anne Lister életrajzi kötettel ismerkedhetünk meg, és bátran beszélgethetünk a női szerepekről és szerepáthágásokról.

A fesztiválról további információkat a Labrisz Leszbikus Egyesület hivatalos oldalán, illetve a Facebook-eseményben találhattok.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin