Hírek

Homofób támadás áldozata döntött úgy, hogy rendőr lesz

Egy walesi férfi hosszú évekkel ezelőtt homofób támadás áldozata lett úton hazafelé, tíz év elteltével azonban megvalósította álmát, hogy rendőr legyen és megvédje társait.

 

A kép illusztráció

 

 

A huszonnyolc éves Cairn Newton-Evans éppen szülővárosában járt, amikor egy férfi, akit az iskolából ismert, követte őt. Az elkövető trágár, homofób megjegyzésekkel illette, de nem riadt vissza a halálos fenyegetésektől és a fizikai erőszaktól sem. A támadás után Newton-Evans törött orral és elmozdult arccsonttal került kórházba. Egyik sem meglepő egy olyan verekedés következtében, amikor az áldozat fejét a betonhoz ütik.

Az eset után támadója nem kapott mást a rendőrségtől, mint figyelmeztetést. Ez volt az a pillanat, amikor Newton-Evans eldöntötte: csatlakozni fog a rendőrséghez, hogy megváltoztassa az emberek hozzáállását. Egy rendőr, aki szintén az LMBTQ közösség tagja volt, még bátorította is álma megvalósítására – számol be róla a Pink News.

Végül 2009-ben csatlakozott a Dyfed-Powys Police-hoz, mára pedig rendőrfőnökként tevékenykedik. Ami viszont talán a történetben a legmegdöbbentőbb, hogy akkori támadójával ma már jó barátságot ápol. 2012-ben találkoztak újra, amikor mindkettőjüket ugyanazon ügyhöz hívták, hiszen mint kiderült, a másik férfi a sürgősségi ellátásban dolgozik.

„Annyi év után odajött hozzám és bocsánatot kért. Az, ami velünk történt mindkettőnket ráébresztett arra, hogy elérjünk valamit. Tudja, hogy szerencsés a jelenlegi élete miatt, ami sokat javult az évek során” – mesélt kettejük barátságáról Newton-Evans.

Angliában és főként Wales-ben napjainkban sem ritkák a homofób és transzfób támadások, amik az elmúlt négy évben meg is duplázódtak. 2014 és 2018 között a támadások 114 százalékkal emelkedtek. Pontosabban, míg 2014-ben 4600 támadást jelentettek az LMBTQ közösség ellen, 2018-ban ez a szám 11 600-ra emelkedett.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin