Hírek

Heteró lett és férfijogi aktivistának állt az egykori melegpornós

 

Logan McCree neve nem feltétlenül ugrik be mindenkinek, de garantáltan emlékszik rá bárki, aki csak pár képkockát is látott a felnőttfilmes munkásságából. Az egész testén végigvonuló, különleges tetoválásairól volt híres a szakmában, ahová szinte véletlenül került. A német származású, polgári nevén Philipp Tanzer a szülőhazájában a Mr. Leather verseny győztese volt 2004-ben, majd 2007-ben debütált a Raging Stallion stúdió Ink című alkotásában. Tucatnyi díj és a sikeres karrier után 2012-ben hátat fordított a felnőttfilmeknek – és a férfiaknak is.

Bár világéletében a férfiakhoz vonzódott, és több évig a szintén melegpornós Vinnie D’Angelo párja volt, ekkor úgy döntött, Skóciába költözik az akkori barátnőjével, akivel családot tervezett. Mindenképpen zavaros időszak volt számára, egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett. Először azt mondta, hogy többé nem meleg, hanem most már heteró. Amikor egykori rajongói megvádolták, hogy ezek szerint gay-for-pay előadó volt eddig – azaz olyan férfi, aki csak pénzért szexelt kamera előtt más férfiakkal -, az nagyon rosszul esett neki. Később inkább biszexuálisként határozta meg magát, hogy aztán újra meleg legyen, aki harcot hirdet a biszexuálisok és a heterók ellen. A külvilágnak nem lehetett egyszerű követni, és miközben családot tervezett és párkapcsolatban élt, barátnője beleegyezésével időnként férfiakkal is lefeküdt.

Tanzer ma fodrászként dolgozik, emellett egy művészeti galériát vezet, és két éve elkezdett belefolyni a férfijogi mozgalomba. Bár a nemek közötti egyenlőség híve, meg van győződve arról, hogy a férfiakat ma kegyetlenül elnyomják. Úgy véli, a legtöbb feminista nem egyenlő jogokat akar a nőknek, hanem indokolatlan előnyöket, miközben áldozatként állítják be magukat.

“Ha férfijogi aktivista vagy, akkor folyamatosan elnémítanak.”

Minden évben megrendezik a férfijogok éves nemzetközi konferenciáját, amin 2018 óta Tanzer is részt vesz. Tavaly a BBC újságírója, Alvaro Alvarez is elkísérte, és dokumentumfilmet forgattak a logikai bukfencekben bővelkedő mozgalomról.

 

 

Amikor a koronavírus-járvány kapcsán megjelentek az olyan cikkek, hogy most jól látszik, milyen sokat dolgoznak a nők, és az milyen keveset ér a társadalom szemében, akkor Tanzer azzal replikázott a Twitteren, hogy bezzeg már megint a nőkkel foglalkoznak, miközben a férfiak élete is keveset ér ezek szerint, hiszen a járvány halottai között ők vannak többségben.

Ismerői szerint Tanzer hosszú idő óta mentálisan kiegyensúlyozatlan, pszichés problémákkal küzd, és segítségre szorulna. Az egészben talán az legmegdöbbentőbb, ami a dokumentumfilmben is elhangzik: úgy vevő a családon belüli, nők elleni erőszakot bagatellizáló férfijogi mozgalomra, hogy az édesanyja gyilkosság áldozatává vált. A második férje végzett vele.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb