Hírek

Hét országban betiltották a The Sims játékot a sokszínűsége miatt

A játékot kiadó EA képviselője június 20-én jelentette be egy online fórumon, hogy a mobilra készült The Sims: Freeplay a jövőben nem lesz elérhető hét országban. Indoklásként mindössze annyi szerepelt, hogy a döntést „a regionális előírások fényében” hozták.

 

 

Hogy ezek pontosan mit takarnak, azt nem fejtették ki bővebben, de az országok listáját elnézve a The Sims rajongói úgy vélik, az ok a játék LMBTQ tartalma lehet. Az érintett országok: Szaud-Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Omán, Kína, Kuvait, Katar és Egyiptom.

Ezekben az országokból nem lesz elérhető a Freeplay. Akik már korábban letöltötték, azok fogják tudni ugyan használni, de frissítés többé nem érkezik rá, ahogy a játékon belüli mikrotranzakciók lehetősége is elérhetetlen lesz számukra.

 

 

Az egyelőre nem világos, hogy a tiltás az alapjátékra is vonatkozik-e. A The Sims megvásárolható ugyanis lemezen vagy online letöltés formájában, de számos országból, például Kínából, az alapjáték sem letölthető.

Az első megjelenése óta eltelt 18 évben számos alkalommal támadták a The Sims készítőit, amiért házasodhatnak azonos nemű párok, létezik a házasságon kívül szex, ahogy szivárványcsaládok is formálhatóak.

Oroszországban éppen azért, mert azonos nemű karakterek számára is elérhető a játékban a „WooHoo” néven futó ágybabújó opció, 2014-ben a The Sims megkapta a „csak 18 éven felülieknek” besorolást.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin