Hírek

Hatalmas összeget adományozott Taylor Swift egy LMBTQ szervezetnek

Taylor Swift több mint százezer dollárt, közel 40 millió forintot adományozott egy olyan szervezetnek, mely Tennessee-ben az LMBTQ-jogokért harcol, és a jelenlegi körülmények között bizony szükségük is van minden segítségre.

Az énekesnő, aki nemrég egy meleg pár eljegyzési buliján is felbukkant, most nemes célért küzdve egész pontosan 133 ezer dollárt adományozott a Tennessee Equality Projectnek, melynek célja, hogy az állam LMBTQ-közösségét védje – írja a Pink News.

 

Meleg pár eljegyzési buliján bukkant fel Taylor Swift

 

Swift az adományhoz egy levelet is mellékelt, melyet a szervezet ügyvezető igazgatójának, Chris Sandersznek címzett: „Kedves Chris, azért írok, hogy elmondhassam, teljesen le vagyok nyűgözve attól, amit csinálsz, különösképpen a tennessee-i vallási vezetők petíciójától, amely a ’gyűlölet leple’ ellen vette fel a harcot. Add át nekik köszönetemet és fogadjátok el az adományomat, mint támogatást a munkátokért. Annyira hálás vagyok nekik, amiért minden embernek helyet biztosítanak az istentiszteleten. Tisztelettel, Taylor Swift.

De hogy mi is pontosan a „gyűlölet leple”, azaz a Slate of Hate, ami ellen harcol a Tennessee Equality Project? Tennessee államban jelenleg hat törvényjavaslat van, amely diszkriminálná az LMBTQ-közösséget az élet szinte minden területén, az örökbefogadástól kezdve az öltöző és mosdóhasználaton át a házasságig. Példának okáért a múlt héten megszavazták, hogy az árvaházak elutasíthassák az azonos nemű párok örökbefogadási szándékát.

 

Taylor Swift

 

A Tennessee Equality Project már egy petíciót is elindított, amellyel a tervezetek ellen tiltakoznak. Abban reménykednek, közösen sikerül megfékezniük az egyenlő jogok eltiprását államukban, és az LMBTQ-közösség visszanyerheti azon jogait, amelyek megilletik őket.

Previous post

Madonna az idei Eurovízió sztárfellépője

Next post

A meleg amerikai elnökjelölt állítja, férjével kötött házassága révén közelebb került Istenhez