Itthon

Hamarosan az azonos nemű pároknak is jár jegyescsomag Terézvárosban

Facebook-videóban jelentette be Soproni Tamás, Budapest VI. kerületének polgármestere, hogy az elfogadás és egyenlőség jegyében szeptembertől az azonos nemű párok is megkapják a kerületben a mintegy ötvenezer forint értékű jegyescsomagot. Ezt mostanáig csak a heteroszexuális párok igényelhették.

A bejelentés mellett szimbolikus gesztusra is sor került: Terézváros Polgármesteri Hivatalának épületére is kitűzték a szivárványzászlót, így köszöntve a ma kezdődő Budapest Pride Fesztivált (hasonlóan cselekedett Józsefváros és Ferencváros önkormányzata is).

A magyar LMBTQ-közösségnek még ma is számos kihívással kell szembenéznie. Ha nem hiszed, olvasgass el néhány kommentet a témába vágó cikkek alatt, vagy gondolj arra, hogy milyen érzés lenne, ha csak gyomorideggel mernéd megfogni a párod kezét az utcán.

Még a 21. századra sem sikerült elérni a teljes jogegyenlőséget – ami szerintem botrány. Hasonlóan ahhoz, hogy ma is léteznek politikusok és „újságírók” akik homofób üzenetekkel szeretik növelni a népszerűségüket.

Ahhoz, hogy ez megváltozzon, a politikának is meg kell változnia. Mi a Terézvárosi Önkormányzatban példát szeretnénk mutatni. Nekünk természetes, hogy kitűzzük a szivárványos zászlót a hivatal épületére.” – olvasható a videóhoz kapcsolódó Facebook-bejegyzésben.

 

 

A jubileumi 25. Budapest Pride Fesztivál 37 közösségi programmal vár minden érdeklődőt. Az eseményről részletesebben itt olvashattok:

 

Újabb önkormányzat köszönti szivárványzászlóval a Budapest Pride-ot

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin