Itthon

„Ha előre nézel, akkor megtalálod a kiutat a sötétből” – Számít a történeted!

A Nyitottak vagyunk november óta futó kampánya azt kívánja megmutatni, hogy mindenkit csak a tettei és teljesítménye alapján kellene megítélni. Ehhez a tudomány, a kultúra, a sport és az üzlet területéről mutatják be olyan emberek sorsát, akik nehezített helyzetből értek el eredményeket.

Mert azok, akik valamilyen szempontból hátrányosabb helyzetű csoportokhoz tartoznak, általában ritkábban láthatóak a nyilvánosság előtt. Így most a szamitatorteneted.hu oldalon várják mindazok történeteit, akik magukra ismernek. A kampányban több kollégánk is megosztotta a saját útját. Ezúttal Erdei Zsoltét olvashatjátok.

 

 

Mit értél el és miért?

Az egyik legfontosabb szerintem, hogy nem csupán egy médiacéget, rendezvényszervező és turisztikai vállalkozást viszek, hanem mindezeknek nagyon erős társadalmi felelősségvállalása is van. Küldetésünk, hogy egyfajta hidat képezzünk az LMBTQ emberek és a többségi társadalom tagjai között és párbeszédre adjunk lehetőséget. Az olvasói visszajelzések, Facebook kommentek pedig azt bizonyítják, hogy ez sikerül és jó irányban haladunk.

A Humen Magazin 2011-es indulása óta rengeteget változott, amely változásnak a mozgatórugója vagyok. Kifogyhatatlan vagyok az ötletekből. Ezek visznek előre és késztetnek arra, hogy újabb és újabb dolgokat találjak ki. Nagyon nagy büszkeséggel tölt el mindaz, amit elértünk az elmúlt 9 évben. Ma már nem csak egy nyomtatott magazinról beszélünk, hanem egy LMBTQ hírportálról, rendezvényekről, három országban megjelenő turisztikai magazinról, két évvel ezelőtt pedig elindítottuk a főváros LMBTQ turisztikai márkáját, a Pink Budapestet is.

A Humen Magazint és a Humen Online híreit és cikket már nem csak LMBTQ emberek, hanem a többségi társadalom tagjai is olvassák, követnek minket Facebookon és Instagramon is. Szerintem nincs annál jobb, amikor a munkád az életed, a hobbid is, és tudod, hogy minden nap úgy mész be dolgozni, hogy tudod, ma is teszel azért, hogy egy jobb világban éljünk. Hogy még több ember élhesse szabadon az életét, és a nap végén egy mosolyt látni mások arcán a legjobb visszacsatolás.

Voltak olyan dolgok, amelyek akadályoztak az utad során? Hogyan lendültél túl ezeken?

LMBTQ magazint kiadni Magyarországon és cégeket meggyőzni, hogy miért jó, ha az LMBTQ emberek felé kommunikálnak és hirdetnek, mindez 6-7 évvel ezelőtt óriási kihívás volt, mert nem tudták, miről beszélek. Azóta nagyon sokat fejlődött a társadalom, de még mindig nem könnyű feladat fenntartani egy ilyen céget, és mellette folyamatosan megújulni és fejlődni. Amíg sokak számára a megújulás jelent problémát, addig számunkra ez egy magától értetődő dolog, hogy ne haladjunk a korral, hanem előzzük meg azt. Viszont ennek megteremteni az egzisztenciális hátterét egy tisztán LMBTQ célcsoportra szakosodott médiacégnek már teljesen más kihívásokat állít elénk. De azt gondolom, hogy ezek az akadályok nagyon sokat erősítettek engem, és megtanítottak arra, hogy előre kell tekinteni és küzdeni, hogy sikerüljenek a céljaink és való váljanak az álmaim.

Mit mondanál a fiatalabbkori önmagadnak biztatásul?

Először is ugyanazt, mint amit ma is vallok: kövesd az álmaidat! Úgy gondolom, hogy ha valamiben hiszünk, és abban is, hogy azt végig tudjuk vinni, akkor azt meg tudjuk csinálni. A másik pedig, hogy próbálj meg hinni sokkal jobban önmagadban és legyél jóval magabiztosabb, mert bármennyire is rossz volt mindig, ha előre nézel, akkor megtalálod a kiutat a sötétből.

 

Ha megosztanád a saját történtedet, a szamitatorteneted.hu oldalon te is csatlakozhatsz!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin