Nagyvilág

Gusztustalannak nevezte a reparatív terápiák betiltását a jobboldali kormányzójelölt

Doug Mastriano pennsylvaniai republikánus kormányzójelölt elítélte a veszélyes konverziós terápia visszaszorítására irányuló erőfeszítéseket.

A jobboldali politikus erről a News Talk 103.7 FM konzervatív rádióállomásnak nyilatkozott múlt csütörtökön, bírálva Tom Wolf hivatalban lévő kormányzót és a demokrata kormányzójelöltjet, Josh Shapirót, amiért ellenzi veszélyes és tudománytalan eljárást.

Augusztus elején Wolf kormányzó aláírt egy rendeletet a „traumatizáló” konverziós terápia betiltásáról, utasítva az állami hivatalokat, hogy akadályozzák meg ott, ahol felbukkan, és helyette támogassák a tudományos bizonyítékokon alapuló, az LMBTQ embereket támogató eljárásokat.

Mastriano, aki jelenleg az állami törvényhozásban szenátor, azt mondta, hogy rossz dolog megakadályozni, hogy LMBTQ-fiatalokat olyan gyakorlatnak vessenek alá, amelyet az ENSZ egyébként a kínzáshoz hasonlít.

Gusztustalannak tartom” – mondta a műsorvezető Michele Jansennek – „amikor olyan bürokraták, mint Tom Wolf és Josh Shaprio úgy gondolják, hogy rendben van berontani és megfenyegetni a szülőket és a terapeutákat, mert a gyerekeik esetleg összezavarodnak„.

Az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese szerint nyilvánvalóan a tanárok a hibásak, mivel „pornográf könyveket terjesztenek”.

Mastriano hónapok óta dühös szélsőjobboldali üzenettel kampányol, amelynek keretében a maszkoktól kezdve a transzneműek jogaiig látszólag minden veszélyt jelent az Amerikai Egyesült Államokra.

Ellenfele, a jelenlegi államügyész Shapiro másképp látja a dolgokat. Mastrianóval ellentétben ő teljes mértékben támogatja Wolf konverziós terápia tilalmát és a pennsylvaniai LMBTQ-emberek védelmét a diszkriminációval és a bántalmazással szemben.

Az átnevelő terápiák betiltását már 2020-ban követelték európai parlamenti képviselők, a gyakorlat elvetése mellett kiállt 370 vallási vezető is, az ENSZ szakértője szerint pedig jogilag sem védhetőek az ilyen jellegű terápiák.

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-fiatalokat heteroszexuálissá “nevelje”. Bár a világ egyre több pontján kerülnek betiltásra, különösen a kiskorúaknak szántak, ahol többnyire szülői nyomásra történik mindez, sajnos még mindig fájóan sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin