Nagyvilág

Az átnevelő terápiák betiltását követelik európai parlamenti képviselők

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-fiatalokat heteroszexuálissá “nevelje”. Bár a világ egyre több pontján kerülnek betiltásra, különösen a kiskorúaknak szántak, ahol többnyire szülői nyomásra történik mindez, sajnos még mindig fájóan sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája. Kutatások bizonyítják, hogy az átnevelő terápián átesettek körében az átlagnál magasabb a depresszióval és drogproblémákkal küzdők, valamint öngyilkosságot megkísérlők aránya.

Nem véletlen, hogy az ENSZ szakértője kínzásnak minősítené és már három európai ország is törvényt hozott betiltásáról: Málta, Albánia, valamint Németország. Emellett a Facebook és az Instagram betiltotta reklámozásukat. Most pedig az Európai Parlament több, mint 60 képviselője írt alá egy nyílt levelet, amely arra kéri az Európai Bizottság három biztosát (Věra Jourová, Helena Dalli és Stella Kyriakides), hogy tegyenek lépéseket az eljárás betiltására az Európai Unión belül.

Az LMBT Frakcióközi Csoport által fogalmazott levél az átnevelő terápiát kínzásnak tekinti és felhívja rá a figyelmet, hogy jelenleg a világ 69 országában tudni alkalmazásáról – az Európai Unión belül gyógyszeres kezelésről tudni Franciaországban, pszichoterápiáról Olaszországban, Lengyelországban és Ausztriában, valamint extrém áljárásokról (például úgynevezett rituális megtisztulásról) szintén Franciaországban, valamint Spanyolországban.

A teljes, angol nyelvű levél elolvasható a csoport Facebook-oldalán:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin