Nagyvilág

370 vallási vezető követeli az átnevelő terápiák betiltását

Több mint 370 vallási vezető írt alá egy nyilatkozatot, amelyben követelik, hogy tiltsák meg az átnevelő, vagy más néven reparatív terápiák alkalmazását az egész világon.

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-fiatalokat heteroszexuálissá “nevelje”. Bár egyre több országban kerülnek betiltásra (például Svájcban, Ausztráliában, Kanadában, Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban), különösen a kiskorúaknak szántak, ahol szülői nyomásra történik mindez, sajnos még mindig sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája.

Az aláírok között több olyan egyházi vezető is található, aki kiáll az LMBTQ emberek azonos jogaiért, mint a dél-afrikai érsek Desmond Tutu, vagy a Rabbik az Emberi Jogokért nevű szervezetet alapító David Rosen, Írország korábbi főrabbija. Szintén aláírta a nyilatkozatot az anglikán egyház liverpooli püspöke, Paul Bayes és a korábbi ír elnök, Mary McAleese is.

 

Desmond Tutu

 

Boris Johnson brit kormányfő júliusban jelentette be, hogy betiltják az átnevelő terápiákat, melyek Johnson szavai szerint „irtózatosak”, és „semmi keresnivalójuk az országban”. Az Európai Parlament 2018-ban nagy többséggel fogadott el egy indítványt, amelyben arra sürgetik a tagállamokat, hogy tiltsák be ezeket a kezeléseket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin