Nagyvilág

Ferenc pápa transznemű nőket látott vendégül ebédre a Vatikánban

Ferenc pápa egy közelmúltban tartott ebédjére transznemű nők egy csoportja is meghívást kapott. A vasárnapi alkalmon a római katolikus egyház feje több mint 1000 embert látott vendégül. Az apropó a szegények világnapja volt.

A pápa a Torvaianica transz közösséggel még a szigorú olaszországi Covid-zárlat idején vette fel a kapcsolatot. A szexmunkások álló csoport egy nap Andrea Conocchia tiszteletes templomában bukkant fel, miután a szigorításoknak köszönhetően minden bevételi forrásuktól elestek. A Vatikán ezután alapvető élelmiszerekkel, gyógyszerekkel és higiéniai eszközökkel, valamint oltóanyagokkal látta el a rászorulókat.

Az Associated Press által megosztott videón a nők autóbusszal utaztak Rómába, hogy együtt ebédeljenek Ferenc pápával a Vatikánban. Az egyik résztvevő, Mirta Rios így nyilatkozott: „Nem számítottam erre! Nagyon boldog vagyok. Hála Istennek, neki és mindazoknak, akik segítettek a világjárványban, amikor nehéz helyzetben voltunk. Ráadásul ő is argentin, mint én!

 

 

Egy másik vendég, Jessica Quintero hozzátette: „Ez egy gyönyörű alkalom nekünk, transz nőknek. Nagy öröm, és erkölcsi lökést ad nekünk, mert az emberek gyakran megfeledkeznek rólunk.

Ferenc pápa ezzel a megnyilvánulással is azt demonstrálja, hogy támogatja az LMBTQ+ közösséget. A hónap elején megerősítette, hogy transznemű emberek is lehetnek keresztszülők.

 

Isten szereti a traszneműeket, üzeni Ferenc pápa

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin