Hírek

Felszólalt az Izraeli Orvostudományi Egyesület az átnevelő terápiák ellen

Az Izraeli Orvostudomány Egyesület egy állásfoglalásban hívta fel tagjai figyelmét arra, hogy ne alkalmazzanak semmilyen átnevelő terápiát annak érdekében, hogy páciensüket “kigyógyítsák” a homoszexualitásból, mivel azok veszélyt jelentenek a fiatal korosztály számára.

A papírokat nem sokkal azután adták ki, hogy a Ynet egy leleplező cikket publikált az izraeli átnevelő táborokról.

“A gyerekekre és tinédzserekre nézve az olyan kezelések, melyeknek célja, hogy megváltoztassák az egyén szexuális orientációját, különös veszéllyel bírnak.” – idézi a közleményt a Ynet.

Izraelben az ilyen átnevelő terápiák leginkább a vallásos közegekben fordulnak elő.

Ha egy orvos kezeskedik egy ilyen kezelésben és panaszt nyújtanak be elllene, akár ki is zárhatják az egyesületből.

“Más szervezetek állásfoglalásainak és más tanulmányok alapos átnézése bizonyította, hogy semmi helye nem lehet olyan terápiának, mely azon a feltevésen alapszik, hogy a homoszexualitás egy betegség vagy rendellenesség, mely kezelést igényel. A szexuális orientációt megváltoztatására irányuló kezelések nem bizonyultak hatékonynak és mentális problémákat, szorongást, depressziót és öngyilkosságot eredményezhetnek.” – írja az állásfoglalás.

Az állásfoglalás aláírói között van az Izraeli Pszichiátriai Szövetség, az Izraeli Serdülőkori Orvostudományi Egyesület és az Izraeli Gyermekgyógyászati Szövetség.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin