Hírek

Ezek voltak a kedvenc cikkeitek 2019-ben – 1. rész

Ismét eltelt egy év és kíváncsiak voltunk rá, melyek voltak számotokra a legérdekesebb hírek a Humen Online oldalán.

A mai napon a 10-től a 6-ig legolvasottabbakat idézzük fel, holnap pedig – az év és egyben az évtized utolsó napján – az öt legnépszerűbbet!

10. Négy férfi vert össze egy leszbikus párt, amiért nem csókolóztak előttük

Júniusban egy londoni buszon, késő éjjel történt, hogy a hazafele tartó, egyébként uruguayi Melania és amerikai barátnője, Chris mögött egyszer csak egy fiatal férfiakból álló csoport jelent meg. A srácok követelni kezdték, hogy a két nő csókolózzon, és durva, szexuális jellegű kézmozdulatokkal mutogattak nekik.

A pár próbálta elkerülni a konfliktust, kérték a zaklatóikat, hogy hagyják őket, de eredménytelenül, aztán egy húsz és harminc év közötti férfi különféle tárgyakkal kezdte dobálni őket.

 

Négy férfi vert össze egy leszbikus párt, amiért nem csókolóztak előttük

 

9. Sztárok álltak kamera elé úgy, mintha azonos nemű párjuk lenne

Néhány évvel ezelőtt a francia Olivier Ciappa a homofóbia elleni küzdelem jegyében fogott bele Imaginary Couples – Elképzelt Párok című fotósorozatába.

Ciappa számos ismert színészt és más celebritást örökített meg kamerájával. “A sztárok, akiket fényképeztem mind heteroszexuálisok, de az volt a célom, hogy a pillanat hihető legyen és ha bárki e fotókra néz azt higgye, ezek itt valódi párok és valódi családok.” – nyilatkozta a Huffington Postnak.

 

Sztárok álltak kamera elé úgy, mintha azonos nemű párjuk lenne

 

 

8. Példamutatóan reagált a magyar cég a metrós plakátok ügyében

Áprilisban egy igen szerencsétlen hirdetés jelent meg a budapesti metrómegállókban. A plakát egy félrefordításokról szóló kampány egyik elemeként készült, és az érintett cég szinte azonnal reagált.

Az Akadémiai Kiadó példamutató módon jár el: gondoskodtak a kérdéses plakátok eltávolításáról, és elnézést kértek mindazoktól, akik sértőnek érezték a hirdetést.

 

Példamutatóan reagált a magyar cég a metrós plakátok ügyében

 

7. Meleg kisfilmet készítettek fiatal magyar influencerek

December elején debütált Szabyest fiatal magyar influencerekből és tiktokkerekből álló csapatának első kisfilmje Ez vagyok én címmel, amely az előadó legújabb albumán található ugyanilyen című dalának adaptációja. A produkció az elfogadásról szól – önmagunk elfogadásáról és arról, mások hogyan fogadnak el minket melegként.

 

Meleg kisfilmet készítettek fiatal magyar influencerek

 

6. A Coca Cola üzeni a magyar homofóboknak: Mindenkinek joga van a szerelemhez

Aki augusztusban Budapest utcáit és aluljáróit járta lépten-nyomon szivárványos plakátokkal és a Love is Love felirattal találkozhatott a Coca Cola kampányának köszönhetően. Zéró cukor, zéró előítélet – üzenik az üdítőital márka új plakátjai.

A kampány felháborodást váltott ki a magyar internet erre fogékony mélységeiben. “Már Budapestet ostromolja a homoszexuális lobbi“ – írta először a Pesti Srácok, majd Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője hirdetett bojkottot.

Erre reagált a Coca Cola:

 

A Coca Cola üzeni a magyar homofóboknak: Mindenkinek joga van a szerelemhez

 

Previous post

Eddie Murphy szerint homofób viccei régen elfogadhatóak voltak

Next post

Jövő márciusban is vár Európa legnagyobb meleg síhete