Lifestyle

A Coca Cola üzeni a magyar homofóboknak: Mindenkinek joga van a szerelemhez

Budapest utcáit és aluljáróit járva lépten-nyomon szivárványos plakátokkal és a Love is Love felirattal találkozhatunk a Coca Cola kampányának köszönhetően. Zéró cukor, zéró előítélet – üzenik az üdítőital márka új plakátjai.

Azon sajnos meg se lepődünk, hogy a kampány felháborodást váltott ki a magyar internet erre fogékony mélységeiben. “Már Budapestet ostromolja a homoszexuális lobbi“ – írta először a Pesti Srácok, majd Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője hirdetett bojkottot.

 

 

Ma délelőtt a Coca Cola közleményben reagált a homofób felháborodás-hullámra. „A Sziget Fesztivál idei témája a ’Love Revolution’, azaz a „Szeretet forradalma”, amellyel a Coca-Cola örömmel vállal közösséget, hisz az egyenlőség és a sokszínűség alapvető értékeink. Az ikonikus, több országban is megjelenő, szivárványos palackcímkénk is ezt fejezi ki, ezen értékek előtt tiszteleg. A szivárványos címkékkel ellátott, limitált szériás 0,5 literes Coca-Cola zero termékeket a Sziget fesztivál területén lehet megvásárolni” – olvasható a közleményben.

Hiszünk abban, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk, függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Hiszünk abban, hogy mind a hetero-, mind a homoszexuálisoknak joga van azt a személyt és úgy szeretni, ahogy nekik a legjobb. Reklámjainkban, posztjainkban, üzeneteinkben kifejezzük az általunk képviselt elveket, így az emberek egyenlőségébe vetett hitünket. Azt gondoljuk, hogy egy olyan világban, amely ezeken az értékeken alapul, mindenki felszabadultan, boldogan élhet. A szeretethez, szerelemhez való jog mindenkié, ahogy a Coca-Cola is” – zárul az üzenet.

 

 

Boldog István és a Pesti Srácok „akcióira” reagált Alföldi Róbert is, aki ma reggel egy magát kólázás közben megörökítő fényképpel üzent a kormánypárti politikusnak és médiának. „Én ugyan nem sok colát iszom mostanában, sem ilyet, sem olyat, de a szerelem, az szerelem! Petíció ide vagy oda. És elég jó plakátok!” – írja Alföldi a poszt alatti szövegben.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin