Színes

Ez a férfi a férjének adta a veséjét, hogy megmentse az életét

A 24 éves Reid Alexander és a 28 éves Rafael Díaz egy társkereső applikáción ismerkedtek meg. Házasságukat követően kiderült, hogy több szempontból illenek egymáshoz, mint amire eredetileg számították, ugyanis nemrég megosztották egymással veséjüket. Alexander egy ritka betegségben, az Alport-szindrómában szenved. 17 évesen diagnosztizálták. A betegség károsítja és hegesíti a veséket, valamint hatással van a látásra és a hallásra is. Jelenleg nincs rá gyógymód.

Már most hallókészüléket hordok” – mesélte Alexander a KMGH-TV-nek. „Úgy érzem magam, mintha egy 85 éves ember lennék egy 24 éves testben. De ez az én normális állapotom.

Alexander élete nagy részét az Indiana állambeli Kokomóban töltötte, ahol felnőtt, de mielőtt tavaly diplomát szerzett az Indiana Egyetemen, úgy döntött, hogy Colorado államba költözik. Az állapota rosszabbodott, és szüksége volt a változásra. „Két nappal a költözés előtt kaptam egy állást, és nagyon elszánt voltam” – mondta a People-nek.

Díaz néhány évvel korábban költözött Coloradóba, és épp készült Mexikóba visszaköltözni, amikor Alexander „jobbra suhintotta” a profilján. Egy helyi parkban találkoztak 2020. augusztus 23-án. Díaznak imponált, hogy Alexander érti a spanyolját, és a mexikói visszautat azonnal lemondta. A pár azóta szinte minden nap együtt van.

 

Reid Alexander és Rafael Díaz

 

Egy közös főzés során került szóba Alexander állapota. Díaz éppen sót szórt az ételre, Alexander pedig megállította. „A só az egyik olyan dolog, amire nagyon kell vigyáznom” – mondta Alexander az NBC Newsnak. „Mondtam neki, hogy ne szórjon rá, mire ő megkérdezte, hogy miért ne. Beszéltünk az állapotomról és arról, miért hordok hallókészüléket.

A pár április 9-én házasodott össze egy kis ceremónia keretében, de közös életüket Alexander egyre súlyosbodó egészségi állapota dominálta. Hetente háromszor járt dialízisre, és egy-egy kezelés akár öt órán át is tartott. Miután végignézte, ahogy Alexander ezekről a kezelésekről egyre szédültebben és fáradtabban tért haza, Díaz kivizsgáltatta magát, és kiderült, hogy tökéletesen alkalmas a veseátültetésre.

Ő tényleg nem akarta, hogy megtegyem!” – mesélte Díaz az NBC Newsnak. „Azt mondta: ‘Nem, nem, nem kell. De mégis megvizsgáltattam magam, és az orvosok azt mondták, hogy tökéletes egyezés van köztünk.” Díaz a People-nek elmondta, hogy „nagy fájdalmai voltak”, de megérte segíteni. „Ha újra meg kellene tennem, megtenném.

A pár most Alexander szüleinek otthonában, Indianában lábadozik a műtétből. A transzplantáció miatt szedett gyógyszerek miatt Alexander immunrendszere rendkívül legyengült, és sem ő, sem Díaz nem utazhat még néhány hétig. Egyik férfi sem tud jelenleg dolgozni, és egy GoFundMe oldalt hoztak létre, hogy segítsenek ellensúlyozni a növekvő költségeiket. Az oldal neve találóan „Két férfi és egy vese”.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin