Hírek

Évtizedekre rács mögé csukják a transz nőt megölő rendőröket

Tavaly februárban számoltunk be arról a borzalmas esetről, amely a közép-amerikai Salvadorban Camila Díaz Córdovával történt. Camila 2018-ban egy menekültkaraván tagjaként egészen a Mexikó-USA határig zarándokolt. Az Egyesült Államok bevándorlási hivatala azonban megtagadta tőle a belépést és a menekültstátuszt, függetlenül attól, hogy jelezte: transz nőként hazájában nemi identitása miatt halálos fenyegetéseknek van kitéve. Süket fülekre talált, ami hazatérve az életébe került.

 

Camila

 

Egy salvadori, transz embereket segítő csoport 2019 január végén jelentette be Camila eltűnését. Több környékbeli kórházzal is felvették a kapcsolatot és kiderült, hogy január 31-én vitték be életveszélyes sérülésekkel, amelyekbe február 3-án belehalt.

Az idén lezárult nyomozás kiderítette, hogy Camila haláláért három rendőr volt felelős, akiket végül a GPS-készülék buktatott le. Lakossági bejelentés nyomán, 2019. január 31-én tartóztatták le a 29 éves nőt. Először félholtra verték, majd egy autóúton haladva kidobták a mozgó járműből. A bíróság július végi ítéletében fejenként 20 év szabadságvesztésre ítélte a férfiakat.

A Gaystarnews beszámol róla, hogy Salvadorban csak tavaly október és idén április között legalább 7 transz nő és további két meleg férfi meggyilkolásának indítéka volt gyűlöletbűncselekmény.

 

Salvador a világ és Közép-Amerika térképen

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin