Hírek

Erőteljes kép jelzi a különbséget Obama és Trump Fehér Háza között

George Floyd május 25. tragikus halála óta az Amerikai Egyesült Államok számos városában – és szolidaritásból világszerte – tüntetések robbantak ki az afroamerikaiakkal szembeni rendőri túlkapások ellen tiltakozva és társadalmi egyenlőséget követelve.

Az események nyomon követhetőek a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan kerülnek megosztásra fényképek, videók és élő közvetítések. E felvételek közül számos kiemelésre érdemes akad, mi pedig az alábbit választottuk, amely jól megragadja az egyik különbséget az USA előző és jelenlegi elnöke között.

 

 

Mindkét felvétel a Pride Month során készült, ám míg az első Barack Obama, addig a második Donald Trump elnöksége idején 2015-ben és 2020-ban.

Míg az Obama-adminisztráció ilyen és ehhez hasonló szimbolikus gesztusokkal, valamint hivatalos fehér házi rendezvényekkel egyaránt megemlékezett a Pride Hónapról, addig a Donald Trump által 2017 óta vezetett kormány nemcsak nem tesz említést róla, de az elmúlt szűk két hétben Washington DC-ben is kirobbanó tüntetések és zavargások miatt egyik este sötétségbe borult a Fehér Ház, miután Trumpot egy föld alatti bunkerba menekítették.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb